Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες

Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες

Η Μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση, η οποία τίθεται σε ισχύ αύριο  το πρωί, από τις 08:00 μέχρι τις 22:00, αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες, που πιθανόν να επηρεάσουν την περιοχή, ενώ η ένταση της βροχής, δυνατόν να ξεπερνά τα 35 χιλιοστά ανά ώρα.

Το σκηνικό του καιρού φαίνεται ότι αλλάζει από το βράδυ της Παρασκευής.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Απόψε, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ, κυρίως αρχικά, αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα παράλια. Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά, πιθανό να σημειωθεί παροδική χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά αρχικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 8 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στον μείον ένα βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο Πέμπτη, νωρίς το πρωί αναμένονται μεμονωμένα φαινόμενα βροχών ή καταιγίδας, στο δυτικό μισό του νησιού, αλλά σύντομα ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και τοπική χιονόπτωση, στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ως νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, και στα προσήνεμα ή σε καταιγίδα μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα προσήνεμα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα συνεχίσει να είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και τοπική χιονόπτωση, στα ψηλότερα ορεινά. Αργότερα αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού, με τα φαινόμενα να περιορίζονται στα παράλια και στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά αρχικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη.

Την Παρασκευή, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ το πρωί αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, στα παράλια και στα ορεινά. Αργότερα αναμένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, το εσωτερικό και σε ανατολικές-νοτιοανατολικές παράλιες περιοχές. Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται παροδική χιονόπτωση. Το βράδυ ο καιρός θα σημειώσει σημαντική βελτίωση.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Παρασκευή, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ το Σαββατοκύριακο αναμένεται σταδιακά αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Check Also

Δημητρίου: Τα μαθήματα το ΑΚΕΛ ας τα κάνει στον εαυτό του

Δημητρίου: Εμείς, στον Δημοκρατικό Συναγερμό ποτέ δεν κρυφτήκαμε. Υπηρετούμε το συμφέρον των πολλών, το δημόσιο …

Τριμερής Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ: Στο επίκεντρο Ενέργεια, Άμυνα και Ασφάλεια

Τριμερής Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ: Στο επίκεντρο Ενέργεια, Άμυνα και Ασφάλεια Στη στενή συνεργασία Κύπρου, Ελλάδας, …