Γιωργάλλας: Σκανδαλώδης η διαχείριση ΜΕΔ του Συνεργατισμού από Altamira

«Σκανδαλώδης η διαχείριση ΜΕΔ του Συνεργατισμού από Altamira», τόνισε σεδήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κινήματος Αλληλεγγύη, Μιχάλης Γιωργάλλας

Η δήλωση:

Όσο προχωρούμε στις λεπτομέρειες τόσο φανερώνεται ότι η συμφωνία και η σύμβαση για διαχείριση των 7 δισεκατομμυρίων μη εξυπηρετούμενων δανείων του Συνεργατισμού από την Altamira έγινε με ένα σκανδαλώδη και αδιαφανή τρόπο.

Το ύποπτο είναι ότι αυτή η σύμβαση διέπεται από το αγγλικό δίκαιο αντί το κυπριακό και επίσης ότι η σύμβαση αυτή επηρεάζει τον κερδοσκοπικό αδιαφανή τρόπο με τον οποίο σήμερα η Altamira διαχειρίζεται τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των πελατών του συνεργατισμού.

Το έχω πει πολλές φορές και θα το επαναλάβω, ο μόνος στόχος, η αξία και η ουσία αυτής της συζήτησης στην Επιτροπή Ελέγχου είναι να περισώσουμε ότι περισώζεται.

Σήμερα γίνεται μία λεηλασία των περιουσιακών στοιχείων συμπολιτών μας που είχαν μη εξυπηρετούμενα δάνεια στο Συνεργατισμό και αυτό θέλουμε να το περιορίσουμε και να το εξαφανίσουμε.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί στην Επιτροπή Ελέγχου μέχρι αυτοί οι οποίοι βρίσκονται σήμερα στις διοικήσεις των εταιρειών ΚΕΔΙΠΕΣ, ΣΕΔΙΠΕΣ και Altamira να καταλάβουν ότι είμαστε αποφασισμένοι να παρέμβουμε σε αυτή τη καταστροφή που συντελείται και να την σταματήσουμε.