Χαραλαμπίδου: Η μισή αλήθεια είναι δέκα φορές χειρότερη από το ψέμα

Σε δηλώσεις της η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, τόνισε ότι η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα.

«Η απόγνωση της κυβέρνησης και ευρύτερα όσων πρωταγωνιστούν στο πόρισμα Αρέστη καταγράφεται μέσα από τον τρόπο που επιχειρούν παραπλανητικές διαρροές.

Όταν διαρρέεις τα μισά έγραφα για να αλλοιωθεί η πραγματική εικόνα τότε δεν υπηρετείς το δημόσιο συμφέρον, αλλά αντίθετα το καταστρατηγείς και υπηρετείς με ιδιοτέλεια μόνο τα δικά σου προσωπικά συμφέροντα. Και ο στόχος στην προκειμένη ήταν η διάβρωση του πορίσματος που καταλογίζει ποινικές αστικές και πολιτικές ευθύνες σε πρόσωπα που με τις αποφάσεις και ενέργειες τους συνέβαλαν στη μεγαλύτερη λεηλασία δημόσιου πλούτου στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η μισή αλήθεια είναι δέκα φορές χειρότερη από το ψέμα.

Αυτό συνέβη στην περίπτωση διαρροής εγγράφων, σε σχέση με την οικογένεια του Προέδρου της Τριμελούς Επιτροπής.

Δεν διέρρευσαν στην ολότητα τους τα έγγραφα όπου θα παρουσιαζόταν ολοκληρωμένη εικόνα, αλλά κατά το ήμισυ για να διαβρώσουν και να στοχοποιήσουν ανθρώπους.

Υπενθυμίζω ότι στην πρόταση νόμου για την προστασία των πληροφοριοδοτών, την οποία κατέθεσα το 2016 εκ μέρους της κοινοβουλευτικής μου ομάδας, η συκοφαντία με ψευδείς η παραπλανητικές πληροφορίες από τους πληροφοριοδότες δημοσίου συμφέροντος έχει νομικές συνέπειες.

Οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΙΠΕΣ σήμερα μας ενημέρωσαν ότι διεξάγεται έλεγχος για την επιλεκτική διαρροή εγγράφων και σχετική επιστολή έστειλαν και στον Πρόεδρο της Τριμελούς Επιτροπής

Στην προκειμένη περίπτωση ας αφήσουν τη δικαιοσύνη να πάρει το δρόμο της, αν τολμούν να το πράξουν και να λογοδοτήσουν για τις αποφάσεις και τα πεπραγμένα τους.»

 

Check Also

Ελεγκτική Υπηρεσία: Πάνω από €284 εκατ. τα ανεκτέλεστα εντάλματα

Ελεγκτική Υπηρεσία: Πάνω από €284 εκατ. τα ανεκτέλεστα εντάλματα Το Γραφείο του Γενικού Ελεγκτή ενημερώνει …

Προσοχή: Απάτη μέσω email για επιβολή δασμών στα ταχυδρομεία

Προσοχή: Απάτη μέσω email για επιβολή δασμών στα ταχυδρομεία Τα Κυπριακά Ταχυδρομεία πληροφορούν το κοινό …