Η Βουλή δεν έχει αποφασίσει εάν η Συμμαχία Πολιτών μπορεί να θεωρηθεί κοινοβουλευτικός πολιτικός σχηματισμός

Η Βουλή δεν έχει ακόμα αποφασίσει κατά πόσον η Συμμαχία Πολιτών μπορεί να θεωρηθεί κοινοβουλευτικός πολιτικός σχηματισμός, ενώ για την ιεράρχηση των κομμάτων ενδέχεται να ζητηθεί γνωμάτευση από το Γενικό Εισαγγελέα, δήλωσε  η Γενική Διευθύντρια της Βουλής Βασιλική Αναστασιάδου.

Αναφορικά με το κοινοβουλευτικό καθεστώς του Βουλευτή Νίκου Κουτσού και της Συμμαχίας Πολιτών, η κ. Αναστασιάδου είπε ότι η δήλωση του τέως Βουλευτή του ΕΥΡΩΚΟ ότι αντιπροσωπεύει τη Συμμαχία Πολιτών κατέστη σεβαστή από το νομοθετικό σώμα.

Διευκρίνισε ταυτόχρονα ότι ακόμα να αποφασισθεί από τη Βουλή εάν η Συμμαχία Πολιτών μπορεί να θεωρηθεί κοινοβουλευτικός πολιτικός σχηματισμός, δηλώνοντας παράλληλα ότι είναι ξεκάθαρο πως η Συμμαχία Πολιτών δεν πληροί της προϋποθέσεις της σχετικής νομοθεσίας για τη χρηματοδότηση των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Ερωτηθείσα για την ιεράρχηση των κοινοβουλευτικών κομμάτων, καθώς αυτή τη στιγμή το ΕΥΡΩΚΟ και το Κίνημα Οικολόγων διαθέτουν από ένα βουλευτή, ενώ εκκρεμεί το θέμα με τη Συμμαχία Πολιτών, η Γενική Διευθύντρια της Βουλής ανέφερε πως πρόκειται για ένα θέμα επί του οποίου θα τοποθετηθεί η σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων και για το οποίο ενδέχεται να ζητηθεί γνωμάτευση από το Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Check Also

Νεκρός 21χρονος μοτοσικλετιστής – Έκκληση της Αστυνομίας για πληροφορίες

Νεκρός 21χρονος μοτοσικλετιστής – Έκκληση της Αστυνομίας για πληροφορίες Σε θανατηφόρα οδική σύγκρουση που έγινε …

Ο καιρός τις επόμενες μέρες, Αίθριος,ο,καιρός,σήμερα,με,τη,θερμοκρασία,να,φτάνει,στους,37,βαθμούς,

Αίθριος ο καιρός σήμερα με παροδικές νεφώσεις – Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που …