Λακκοτρύπης: Τέλη Σεπτεμβρίου τα αποτελέσματα της Noble

 

Τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της επιβεβαιωτικής γεώτρησης στο οικόπεδο 12, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης.

«Το πιο σημαντικό που παρακολουθούμε αυτή τη στιγμή και περιμένουμε την τελική εξέλιξη», είπε, «είναι η επιβεβαιωτική γεώτρηση. Είναι πολύ σημαντικό να καθοριστούν η ποσότητα και η ποιότητα του φυσικού αερίου που έχουμε ούτως ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με τους σχεδιασμούς μας για τα επόμενα βήματα».

Η έρευνα, συνέχισε, «προχωρά, την παρακολουθούμε καθημερινά, συνεχίζεται όπως είναι στο πρόγραμμα και ευελπιστούμε να έχουμε αποτελέσματα μέσα στους ενάμισι – δύο μήνες. Θα ολοκληρωθούν δηλαδή μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου. Και θα έχουμε αποτελέσματα».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις καταγγελίες του πρώην Υπουργού Εμπορίου Νεοκλή Συλικιώτη ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί να εκχωρήσει σε ιδιώτες το τερματικό υγροποίησης αλλά και τον αγωγό, ο κ. Λακκοτρύπης είπε πως «έχουμε στο Υπουργείο συστήσει μια διαπραγματευτική ομάδα, η οποία αποτελείται από διάφορα μέρη της κυβέρνησης, με παρατηρητή την Γενική Ελέγκτρια, ακριβώς για να μπορέσουμε να καθορίσουμε τις δομές, το μετοχικό καθεστώς και όλα τα υπόλοιπα για το τερματικό υγροποίησης φυσικού αερίου. Δεν ευσταθούν καθόλου, είναι πράγματα που θα δούμε στους επόμενους έξι μήνες και θα τα δούμε παρά πολύ προσεκτικά».

«Δεν υπάρχει καμιά τέτοια πρόθεση», ανέφερε.

«Τώρα θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την εταιρεία Noble σύμφωνα και με το μνημόνιο που έχει υπογραφεί και με την κοινοπραξία και αυτό θα καθορίσει και την τελική μας θέση σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή μας στο τερματικό και πώς θα λειτουργήσει», κατέληξε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού.