Ηχηρή, αλλά προδιαγεγραμμένη η παραίτηση από το ΔΗΚΟ του Νικόλα Παπαδόπουλου

Μία ηχηρή, αλλά προδιαγεγραμμένη παραίτηση ήταν αυτή του Νικόλα Παπαδόπουλου, από αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ. Από την πρώτη ημέρα της συνεργασίας ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ είχε εκφράσει τη διαφωνία του, η οποία και πήρε τώρα σάρκα και οστά με  την παραίτησή του, λίγες ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές, αν και ο ίδιος είχε δηλώσει ότι εν μέσω προεκλογικής περιόδου δεν θα έκανε κάτι που θα έβλαπτε το κόμμα του.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την αρχηγία του κόμματος από τον Μάριο Καρογιάν, στο επόμενο συνέδριο… κάτι που επίσης είχε αφήσει να διαφανεί από προηγούμενες κινήσεις και δηλώσεις του.

«Οταν τον περασμένο Σεπτέμβριο η Κεντρική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος έλαβε την απόφασή της για τις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές, είχα δηλώσει με σαφήνεια ότι διαφωνώ με την επιλογή ,αλλά σέβομαι την απόφαση και ότι στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα ενεργήσω όπως επιτρέπει η συνείδηση και η αξιοπρέπειά μου, χωρίς να προκαλέσω οποιοδήποτε πρόβλημα στο κόμμα μου…με βάση αυτή τη θέση μου και με δεδομένη την εξ ολοκλήρου επικέντρωση του κόμματος στην προεκλογική εκστρατεία, υπέβαλα σήμερα την παραίτησή μου από το αξίωμα του Αντιπροέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος και παραμένω απλό μέλος και βουλευτής του κόμματος».

Ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτηρίζει την απόφαση παραίτησής του πράξη συνέπειας «με βάση τη συνείδηση, την αξιοπρέπεια και τις απόψεις που διατύπωσα ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής τον περασμένο Σεπτέμβριο. Διαβεβαιώνω τα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος ότι δεν θέτω τον εαυτό μου εκτός κόμματος αλλά θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση τους στο επερχόμενο συνέδριό μας».

«Ούτε βόμβα ήταν, ούτε κάτι που αναμέναμε. Όμως η απόφαση του καθενός είναι σεβαστή», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Φώτης Φωτίου.