Δημαγωγία της κυβέρνησης καταγγέλλει το ΔΗΚΟ – Κατηγορηματικό “όχι” στις ιδιωτικοποιήσεις

Το ΔΗΚΟ ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να δεχθεί την ιδιωτικοποίηση CYTA, ΑΗΚ και Αρχής Λιμένων και καταγγέλλει την κυβέρνηση καθώς  « η δημαγωγία,  ο λαϊκισμός και η ανευθυνότητα δεν προσφέρονται για την αντιμετώπιση της σοβαρής οικονομικής κρίσης, αλλά και τη διαχείριση του κρίσιμου ζητήματος που αφορά τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους, ενόψει μάλιστα της συνεδρίας του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα» .

Στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων «ας μην δημιουργούν άλλοθι για τους εαυτούς τους κάποιοι εκ των κυβερνώντων», αναφέρει, προσθέτοντας ότι «η  Κυβέρνηση, ο ίδιος ο Υπουργός, αλλά ακόμη και η ειδική υπουργική επιτροπή που διαπραγματεύτηκε το μνημόνιο, ανέλαβε έναντι της τρόικας συγκεκριμένες δεσμεύσεις».

Η κυβέρνηση επιχειρεί να ρίξει σε ώμους άλλων το μπαλάκι των ευθυνών, τονίζει το ΔΗΚΟ …  «η κυβέρνηση όχι μόνο αδυνατεί να διαχειριστεί την κρίση όπως επιβάλλεται από τις σημερινές έκτακτες συνθήκες, αλλά επιχειρεί να φορτώσει τις δικές της ασήκωτες ευθύνες στους ώμους άλλων, εγκλωβισμένη καθώς είναι στις ιδεοληψίες και τις κομματικές της αγκυλώσεις».

Το βαρύ τίμημα πληρώνει ο κυπριακός λαός, προσθέτει το ΔΗΚΟ …. «για την ανευθυνότητα και την προχειρότητα αυτών που διαχειρίζονται τα ζωτικής σημασίας συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως αποδεικνύεται και από την ασυνεννοησία, και την αντιπαράθεση ακόμα για το περιεχόμενο του μνημονίου, μεταξύ Υπουργών, Προεδρικού και ΑΚΕΛ».   Τίθεται ταυτόχρονα το ερώτημα: «Διερωτάται κανείς πώς και από ποιούς κυβερνάται αυτός ο τόπος».

Στην ανακοίνωση του ΔΗΚΟ  υπενθυμίζονται  δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Βάσου Σιαρλή στις 11 Ιανουαρίου 2013 ότι «ουδείς από την παρούσα κυβέρνηση μπορεί να ξεφύγει από τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί μέσα από την καταρχήν συμφωνία με την τρόικα για το Κυπριακό μνημόνιο, στο οποίο περιλαμβάνεται ξεκάθαρη αναφορά σε ιδιωτικοποιήσεις». Από το τελικό ποσό που θα προκύψει  για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, είχε πει ο κ. Σιαρλή «θα διαφανεί κατά πόσο θα χρειαστεί να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις και με ποιο τρόπο».