Επίσημη επίσκεψη Κασουλίδη στο Κατάρ – Θα διαβιβάσει γραπτό μήνυμα του Προέδρου Αναστασιάδη

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης αναχωρεί σήμερα για τη Ντόχα του Κατάρ, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας.

Κατά την παρουσία του στη Ντόχα, ο Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Εμίρη του Κατάρ, Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani, στον οποίο θα διαβιβάσει γραπτό μήνυμα του Προέδρου Αναστασιάδη.

Ο κ. Κασουλίδης θα συναντηθεί επίσης με τον ομόλογο του, Υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, Sheikh Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani με τον οποίο θα ανταλλάξει απόψεις επί ευρείας θεματολογίας με έμφαση σε διμερή, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών, στο πλαίσιο της συνάντησης τους, αναμένεται να προβούν σε ανασκόπηση των διμερών σχέσεων Κύπρου – Κατάρ, ενώ θα εξετάσουν παράλληλα τρόπους εμβάθυνσης τους σε ένα ευρύ φάσμα τομέων. Ο κ. Κασουλίδης θα ενημερώσει τον ομόλογο του για τον τρόπο με τον οποίο η πλευρά μας αντιλαμβάνεται τα επόμενα βήματα σε σχέση με τη διαδικασία επανένωσης της Κύπρου. Οι δύο Υπουργοί θα συζητήσουν επίσης για τις περιφερειακές προκλήσεις και τις τελευταίες εξελίξεις στις χώρες της Μέσης Ανατολή και του Αραβικού Κόλπου.

Ο κ. Κασουλίδης επιστρέφει στην Κύπρο την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022.

Check Also

Λευκωσία: Σύλληψη δύο προσώπων για κατοχή ναρκωτικών

Μέλη της Αστυνομίας (ΥΚΑΝ Αρχηγείου), ανέκοψαν χθες το απόγευμα σε περιοχή της Λευκωσίας, αυτοκίνητο το …

Λεμεσός: Διέρρηξαν οικία και έκλεψαν χρυσαφικά, τσάντες και τιμαλφή πέραν των 24.000 ευρώ

Υπόθεση διάρρηξης και κλοπής διερευνά η Αστυνομία στη Λεμεσό. Σύμφωνα με την Αστυνομία, καταγγέλθηκε από …