ΕΛΑΜ για στέγη ηλικιωμένων: Υπερπρονόμια σε μετανάστες εις βάρος ηλικιωμένων

Υπερπρονόμια σε μετανάστες εις βάρος ηλικιωμένων κάνει λόγο σε γραπτή ανακοίνωση το ΕΛΑΜ, αναφορικά με τη στάση διαμαρτυρίας στη στέγη ηλικιωμένων στη Λάρνακα.

Η ανακοίνωση του ΕΛΑΜ:

Η διαμαρτυρία του προσωπικού της Κρατικής Στέγης Ηλικιωμένων και Αναπήρων Άγιος Γεώργιος Β’ στη Λάρνακα καταδεικνύει τα αδιέξοδα στα οποία οδηγείται η κρατική μηχανή, λόγω της ανεξέλεγκτης ροής παράνομων αλλοδαπών στην Κύπρο.

Οι καταγγελίες του προσωπικού για χρήση σωματικής και λεκτικής βίας φανερώνει το θράσος που διακατέχει τους παράνομους μετανάστες καθώς και την πλήρη απουσία του Κράτους, στο ζήτημα της στελέχωσης των ιδρυμάτων και της προστασίας του προσωπικού.

Την ίδια ώρα οι καταγγελίες συγγενών των ηλικιωμένων καταδεικνύουν ότι οι παράνομοι μετανάστες απολαμβάνουν υπερπρονόμια σε σχέση με τους Ελληνοκύπριους ηλικιωμένους που μένουν στον ίδιο χώρο, καθιστώντας τους ως πολίτες 2ης κατηγορίας.

Η αποφάση της Κυβέρνησης να στεγάσει στον ίδιο χώρο παράνομους μετανάστες και ηλικιωμένους είναι εντελώς απαράδεκτη.

Το ΕΛΑΜ απαιτεί την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων ώστε να επιλυθεί το ζήτημα και να επανέλθει η τάξη και η ασφάλεια. Υπάρχει άμεση ανάγκη για χάραξη αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής για την αντιμετώπιση του φαινόμενου το οποίο πλέον καθίσταται ως βόμβα στα θεμέλια του κοινωνικού ιστού της Πατρίδας μας.

Check Also

Τι αναφέρουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για απενεργοποίηση των κινητών στις φυλακές

Τι αναφέρουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για απενεργοποίηση των κινητών στις φυλακές Tο Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών …

Προεδρικές εκλογές: 27η Δεκεμβρίου η τελευταία ημέρα εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο

Προεδρικές εκλογές: 27η Δεκεμβρίου η τελευταία ημέρα εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο Το Υπουργείο Εσωτερικών υπενθυμίζει, …