Πολυβίου: Ο Γ. Εισαγγελέας είναι αίσχος στη δικαιοσύνη της Κύπρου

Πολυβίου: Ο Γ. Εισαγγελέας είναι αίσχος στη δικαιοσύνη της Κύπρου

Κατά την σημερινή εκδίκαση της 3ης ποινικής υπόθεσης εναντίον στελεχών της Τράπεζας Κύπρου, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, ξέσπασε και πάλι νέα έντονη λεκτική αντιπράθεση μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη και του δικηγόρου Πόλυ Πολυβίου .

Αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Κληρίδη και του κ. Πολυβίου είχε ξεσπάσει και στις 15/2/2019 στο πλαίσιο της ίδιας δίκης.

Κατά την έναρξη της σημερινής διαδικασίας, οι δύο πλευρές προέβησαν σε αγορεύσεις ως προς το πλαίσιο γεγονότων στη βάση του οποίου θα εκδικαστεί η νέα προδικαστική ένσταση που ήγειρε η υπεράσπιση για κατάχρηση της δικαστικής διαδικασίας.

Η αντιπαράθεση ξέσπασε όταν ο κ. Πολυβίου ζήτησε την άδεια του Δικαστηρίου για να σχολιάσει τα όσα ανέφερε προηγουμένως στην αγόρευση του ο κ. Κληρίδης ο οποίος ήγειρε ένσταση στο να επιτραπεί στον κ. Πολυβίου να δευτερολογήσει.

Ο κ. Κληρίδης έκανε λόγο για άσκηση πίεσης από τον κ. Πολυβίου πάνω στο δικαστήριο με τον κ. Πολυβίου να του απαντά ότι πίεση ασκείται από τον Γενικό Εισαγγελέα «ο οποίος είναι αίσχος στη δικαιοσύνη της Κύπρου και κατέστρεψε τα δικαστήρια».

Η εν λόγω αναφορά του κ. Πολυβίου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Γ. Εισαγγελέα ζητώντας την προστασία του Δικαστηρίου και την άμεση προσαγωγή του κ. Πολυβίου «εκεί που πρέπει».

«Ζητώ την προστασία του δικαστηρίου. Κύριε Πρόεδρε ζητώ την προστασία του δικαστηρίου και την άμεση προσαγωγή του εκεί που πρέπει» ανέφερε επί λέξει ο κ. Κληρίδης, με τον κ. Πολυβίου να ζητά, με τη σειρά του, να ελεγχθεί ο Γενικός Εισαγγελέας.

Ακολούθως το δικαστήριο αναγκάστηκε να διακόψει τη διαδικασία με τον Πρόεδρο του Κακουργιοδικείου Λεωνίδα Καλογήρου να λέει ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η διαδικασία με αυτό τον τρόπο.

Η διαδικασία αναμένεται να επαναρχίσει στις 11.30.

Πηγή: ΚΥΠΕ