Διάβημα ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προς Τουρκία

Ακαριαία ήταν η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στο θέμα των καταγγελιών του Ιμάμη στην Κομοτηνή για το ρόλο του τουρκικού προξενείου στη Θράκη.

Με διάβημα προς τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα “απαντά” ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στις καταγγελίες του Ιμάμη από την Κομοτηνή για παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου στη Θράκη στα εσωτερικά θέματα της Ελλάδας. Το θέμα ανέδειξε το laimitomos.com και στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σήμανε συναγερμός καθώς το κλίμα στη Θράκη φορτίζεται επικίνδυνα και πάλι σε μία ευαίσθητη χρονικά συγκυρία τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Τουρκία.

“Υπάρχει θέμα” κατέληξε το υπουργείο Εξωτερικών που παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή όλες τις περίεργες κινήσεις του τουρκικού προξενείου ,όπως αυτές καταγγέλλονται και στην επιστολή του Ιμάμη ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ μιλά για επιχείρηση τρομοκρατίας από κύκλους του προξενείου προκειμένου να ασπαστεί τη “μητέρα πατρίδα” κόντρα στους νόμους της Ελληνικής Πολιτείας που διέπουν τη λειτουργία της μειονότητας, αλλά κυρίως του προξενείου.

Έπειτα από την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, το θέμα αναμένεται ότι θα έχει συνέχεια αφού πλέον ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει δώσει εντολή στους συνεργάτες του να παρακολουθούν στενά όλες τις εξελίξεις στη Θράκη. ενόψει και της συνεδρίασης του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος – Τουρκίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών:

Όταν ένας Ιμάμης διορισμένος σύμφωνα με το νόμο της Ελληνικής Πολιτείας από το Μουφτή της Κομοτηνής, δηλώνει δημόσια ότι απειλείται και συκοφαντείται από συντοπίτες του, καταγγέλλει το συμβάν με γραπτή αναφορά, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του, προς τον Υπουργό Εξωτερικών και επιλέγει τη νομική οδό για να αντιμετωπίσει τις απειλές και τη διαπόμπευσή του, ως «εγκάθετου της Ελλάδας και προδότη» από συνεργάτη του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή, υπάρχει ζήτημα και πρέπει να ξεκαθαρισθεί άμεσα. Ειδικότερα και από το γεγονός, ότι καταγγέλλεται για ανάμειξη και ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή.

Το Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα, προς τον οποίο θα επιδοθεί επίσημο διάβημα της ελληνικής κυβέρνησης, για τον καταγγελλόμενο ρόλο του Τούρκου Γενικού Προξένου στην Κομοτηνή.

Δεν είναι δυνατόν, όπως καταγγέλλεται, ενέργειες του εκπροσώπου της Τουρκίας στην Κομοτηνή καθ’ υπέρβαση των προξενικών του καθηκόντων, θέλουμε να πιστεύουμε εν αγνοία της τουρκικής κυβέρνησης, να προκαλούν τριβές και εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών, ειδικότερα την παραμονή της επίσκεψης του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα και την επικείμενη συνάντηση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

 

 

 

Check Also

Στόλτενμπεργκ (ΝΑΤΟ): Ο Πούτιν χρησιμοποιεί τον χειμώνα σαν όπλο, θα αυξήσουμε τη βοήθεια προς το Κίεβο

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα αυξήσουν τη βοήθεια προς την Ουκρανία, καθώς ο ρώσος πρόεδρος …

Ελλάδα: 23χρονη πήγε για μασάζ και ο 53χρονος μασέρ έβαλε τα χέρια του μέσα στο εσώρουχό της

Όμως ο τύπος δεν εγκατέλειψε… Και πάλι, επιχείρησε με τα χέρια να το κατεβάσει και …