ΔΗΣΥ: Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις κρατούν υπό ομηρεία 120,000 μαθητές

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις κρατούν υπό ομηρεία 120,000 μαθητές, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου.

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

“Το δικαίωμα στην εκπαίδευση 120,000 μαθητών των δημόσιων σχολείων είναι ιερό

Τις τελευταίες βδομάδες η κυπριακή κοινωνία παρακολουθεί με μεγάλη υπομονή τα όσα διαδραματίζονται στο χώρο της εκπαίδευσης και ειδικότερα τις συμπεριφορές των πρωταγωνιστών.

Τα συμπεράσματα πλέον είναι ξεκάθαρα:

Οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών δημιουργούν την εντύπωση ότι, κρατώντας υπό ομηρεία 120 χιλιάδες μαθητές και επενδύοντας στην αγωνία των γονιών τους, αυτό που πραγματικά επιδιώκουν είναι να εξευτελίσουν την πολιτεία και να στείλουν το μήνυμα ότι αυτοί κυβερνούν τον τόπο.

Την ίδια ώρα κρατούν υπό ομηρεία και τις χιλιάδες των φιλότιμων και ευσυνείδητων εκπαιδευτικών, που πείστηκαν ότι στόχος της προσπάθειας ήταν η προστασία του δημόσιου σχολείου, την στιγμή που είναι πλέον πασιφανές ότι ο διάλογος που πραγματικά ενδιαφέρει τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων δεν αφορά τη μεταρρύθμιση στην παιδεία.

Είναι αναφαίρετο το δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου στην απεργία, αλλά αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης της χώρας να διασφαλίσει κάτι πιο ιερό από την απεργία: το δικαίωμα στην εκπαίδευση 120,000 μαθητών των δημόσιων σχολείων.”

Check Also

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη σωτηρία της ΕΔΕΚ ζητά Δημοκρατικό συνέδριο

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη Σωτηρία και την Αναδιοργάνωση της ΕΔΕΚ, ζητά Δημοκρατικό συνέδριο με το …

Διέρρηξαν την κατοικία του… έκλεψαν διάφορα αντικείμενα και το αυτοκίνητο του

Υπόθεση διάρρηξης κατοικίας με λεία όχημα και διάφορα αντικείμενα διερευνά το ΤΑΕ Πάφου. Σύμφωνα με …