ΔΗΚΟ: Ο ΠτΔ οφείλει να πει στο λαό τι προνοεί η έκθεση Γκουτέρες

Ο κ. Αναστασιάδης οφείλει να πει στο λαό τι ακριβώς προνοεί η έκθεση Γκουτέρες και να μην κρύβεται πίσω από ημερομηνίες και κείμενα, τονίζει σε γραπτη ανακοίνωση το ΔΗΚΟ:

“Η δημόσια συζήτηση περί του πλαισίου Γκουτέρες και η δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και των κυβερνώντων από τη μια και του ΓΓ του ΑΚΕΛ από την άλλη είναι ανούσια και άνευ σημασίας.

Το τελευταίο επίσημο έγγραφο του ΓΓ του ΟΗΕ γύρω από το κυπριακό είναι η τελευταία του έκθεση του Σεπτεμβρίου του 2017.

Η έκθεση Γκουτέρες η οποία περιλαμβάνει το κείμενο συμπερασμάτων του ΓΓ είναι ξεκάθαρη και με αυτή πρέπει όλοι να ασχοληθούμε.

Το Δημοκρατικό Κόμμα διαφώνησε από την πρώτη στιγμή με τις υποχωρήσεις του κ. Αναστασιάδη στο Crans Montana, οι οποίες καταγράφηκαν στο κείμενο συμπερασμάτων του ΓΓ του ΟΗΕ, το οποίο ενσωματώθηκε στην έκθεση Γκουτέρες.

Καλέσαμε τον κ. Αναστασιάδη να μην αποδεχτεί την υιοθέτηση αυτής της έκθεσης από το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Δυστυχώς, αντί αυτού του σοβαρού διαλόγου, αν συμφωνούμε δηλαδή με αυτή την έκθεση και το περιεχόμενο της, αυτό που παρατηρούμε είναι μια μετατόπιση του επίκεντρου του ενδιαφέροντος σε ανύπαρκτα ζητήματα, όπως είναι π.χ. ημερομηνίες επιστολών.

Κατά την άποψη μας πρέπει όλοι να τοποθετηθούν και οι κυβερνώντες και η ηγεσία του ΑΚΕΛ, σε σχέση με το κατά πόσο αποδέχονται αυτή την έκθεση και το περιεχόμενο της.

Μόνο τότε θα ξεκινήσει ένας εποικοδομητικός διάλογος που εξυπηρετεί την ουσία αλλά και τα εθνικά μας συμφέροντα.”

Check Also

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκαν 2,192 νέα κρούσματα

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκαν 2,192 νέα κρούσματα Το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι σήμερα, 21 Ιανουαρίου 2022: 3 …

Συντονισμένη επιχείρηση αναγκαστικής επιστροφής 15 υπηκόων του Κογκό

Συντονισμένη επιχείρηση αναγκαστικής επιστροφής 15 υπηκόων του Κογκό Συντονισμένη επιχείρηση αναγκαστικής επιστροφής 15 υπηκόων της …