Γ.Εισαγγελέας: Έρευνα για λειτουργό για εμπλοκή σε υπόθεση ανταλλαγής γης

Ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης διερευνά τα θέματα που εγείρει σε επιστολή της, η βουλευτής Ειρήνη Χαραλαμπίδου, σχετικά με την εμπλοκή συγκεκριμένης λειτουργού της Νομικής Υπηρεσίας στην υπόθεση της ανταλλαγής κρατικής γης με ιδιωτική γη στην περιοχή Γερμασόγειας.

Σε επιστολή της ημερομηνίας 13 Ιουνίου 2019 προς τον Γενικό Εισαγγελέα, η κα. Χαραλαμπίδου αναφέρει ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι το Υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε από συγκεκριμένη λειτουργό της Νομικής Υπηρεσίας στις 24 Αυγούστου 2018 να παρευρεθεί σε σύσκεψη στο γραφείο του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών (ΥΠΕΣ) για το ζήτημα ανταλλαγής γης. Η εν λόγω λειτουργός τότε ήταν υπεύθυνη άλλου Τομέα.

Στις 29 Αυγούστου 2018, αναφέρεται στην επιστολή, στάληκε επιστολή στη Νομική Υπηρεσία η οποία απευθυνόταν προσωπικά στην ίδια και με την οποία το ΥΠΕΣ ζητούσε γνωμάτευση για την ανταλλαγή της γης.

Στις 3 Σεπτεμβρίου του 2018, προστίθεται, ο Διευθυντής του Τμήματος Κτηματολογίου και άλλοι λειτουργοί, είχαν σύσκεψη με την εν λόγω λειτουργό στο γραφείο της. Ακολούθησε επιστολή του Διευθυντή του Τμήματος Κτηματολογίου ημερομηνίας 25 Σεπτεμβρίου 2018. Στις 2 Οκτωβρίου 2018, δόθηκε γνωμάτευση από τη λειτουργό εκ μέρους της Νομικής Υπηρεσίας με την οποία τερματίστηκαν, λόγω του περιεχομένου της, οποιεσδήποτε έρευνες ή και ενστάσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Η κα. Χαραλαμπίδου αναφέρει στην επιστολή της ότι έχοντας υπόψη τα όσα καταγράφηκαν και αποδείχτηκαν στη συνεδρίαση της 19ης Μαΐου 2015 και που αφορούσαν την εν λόγω λειτουργό και τις σχέσεις της με συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο, “θα σας παρακαλούσα όπως εξετάσετε τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και σε αυτή την περίπτωση, δεδομένου ότι η ίδια λειτουργός της ΝΥ ανέλαβε να δώσει και πάλι γνωμάτευση σε υπόθεση που αφορούσε σε πελάτες του ίδιου δικηγορικού γραφείου», καταλήγει στην επιστολή της προς τον Γενικό Εισαγγελέα, η κ. Χαραλαμπίδου.

Σε απαντητική επιστολή του ημερομηνίας 30 Ιουλίου 2019, ο Γενικός Εισαγγελέας αναφέρει ότι «τα θέματα που εγείρετε σχετικά με λειτουργό της Νομικής Υπηρεσίας διερευνώνται».

Εν πάση περιπτώσει, αναφέρει ο κ. Κληρίδης, «για αποφυγή παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον, έχω κυκλοφορήσει υπενθυμιστική εγκύκλιο προς όλα τα Υπουργεία και άλλες υπηρεσίες που ζητούν γνωματεύσεις από τη Νομική Υπηρεσία όπως αποφεύγουν να απευθύνουν επιστολές τους, με τις οποίες ζητούν γνωματεύσεις από τη Νομική Υπηρεσία, υπόψη συγκεκριμένων λειτουργών ονομαστικά».

Επιπλέον, αναφέρει, «έχω δώσει οδηγίες όπως σε περίπτωση που παρά την εγκύκλιο που προαναφέρθηκε, παραληφθούν επιστολές για γνωμάτευση υπόψη κάποιου λειτουργού, οι συγκεκριμένες περιπτώσεις υποβάλλονται σε μένα προκειμένου να αποφασίσω προσωπικά ποιος λειτουργός θα χειριστεί την υπόθεση», καταλήγει ο κ. Κληρίδης.

Οι επιστολές κατατέθηκαν στη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, η οποία συνέχισε τη συζήτηση του θέματος αναφορικά με την ανταλλαγή κρατικής γης με ιδιωτική γη στην περιοχή Γερμασόγειας.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Check Also

Υπ. Υγείας: Μέτρα προστασίας από τον καύσωνα

Share Twitter Μέτρα για πρόληψη των ανεπιθύμητων επιδράσεων στον ανθρώπινο οργανισμό λόγω των υψηλών θερμοκρασιών …

Αστυνομία: Σε ισχύ τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της πυκνής τροχαίας κίνησης

Share Twitter Αστυνομία: Σε ισχύ τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της πυκνής τροχαίας κίνησης Νέα μέτρα …