Έκκληση του Υπ. Δικαιοσύνης για αύξηση ποινών για τροχαίες παραβάσεις

Έκκληση του Υπ. Δικαιοσύνης για αύξηση ποινών για τροχαίες παραβάσεις

Εκ νέου έκκληση προς τα μέλη της Βουλής όπως προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν στο θέμα της ψήφισης των νομοσχεδίων για αύξηση των ποινών για τροχαίες παραβάσεις καθότι αυτή εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στη μείωση των οδικών συγκρούσεων, απηύθυνε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργος Σαββίδης, μετά από σημερινή, νέα συνέδρια του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Σε δηλώσεις του μετά από την ολοκλήρωση της συνεδρίας, ο κ. Σαββίδης ανέφερε ότι η κατά άρθρον συζήτηση των εφτά νομοσχεδίων και του ενός σχεδίου Κανονισμών που κατέθεσε στη Βουλή το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και αφορούν στην αύξηση των ποινών για τροχαίες παραβάσεις έχει ολοκληρωθεί στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, στις 11 Οκτωβρίου 2019.

«Οι βουλευτές έχουν παραπέμψει το θέμα στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες για να επανέλθουν με τις τελικές τους θέσεις, ώστε αυτό για να οδηγηθεί στην Ολομέλεια. Απευθύνω για ακόμη μια φορά έκκληση προς τα μέλη της Βουλής όπως προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν στην αύξηση των ποινών, διότι πιστεύουμε ότι η αύξηση αυτή θα βοηθήσει στη μείωση των οδικών συγκρούσεων», είπε ο κ. Σαββίδης.

Τόνισε δε ότι τα θέματα της οδικής ασφάλειας βρίσκονται υψηλά στην ατζέντα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και αποτελούν σημαντικό πυλώνα πολιτικής, έχοντας ενεργή συμμετοχή στον καθορισμό στρατηγικής για την οδική ασφάλεια, με γνώμονα πάντοτε τη μείωση των οδικών συγκρούσεων και των σοβαρών τραυματισμών.