Αβέρωφ: Θετική εξέλιξη η παραμονή ως παγοποιημένου του θέματος του απευθείας εμπορίου

Θετική εξέλιξη η παραμονή ως παγοποιημένου του θέματος του απευθείας εμπορίου, ανέφερε σε τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου για το θέμα του απευθείας εμπορίου με τα κατεχόμενα.

«Οι συζητήσεις στις Βρυξέλλες για το απευθείας εμπόριο, οδεύουν προς ένα τέλος την ερχόμενη εβδομάδα. Φαίνεται ότι τελικά θα υπάρξει κατάληξη ότι θα παραμείνει παγοποιημένο το θέμα του απευθείας εμπορίου.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι το ΕΛΚ είχε εδώ και αρκετά χρόνια τη θέση ότι αυτός ο κανονισμός και η πρόταση για το απευθείας εμπόριο στερείται νομικού υποβάθρου και ότι έπρεπε από καιρό να είχε αποσυρθεί. Όμως, είμαστε ένα πολιτικό κόμμα και μια ευρωπαϊκή πολιτική ομάδα με πραγματισμό. Από τη στιγμή που δεν μπορούμε και δεν βρίσκουμε την πλειοψηφία στο να αποσυρθεί οριστικά ο κανονισμός, θα συμπορευτούμε και με άλλες πολιτικές ομάδες, τουλάχιστον να μείνει παγοποιημένος.

Θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια και άλλους πολιτικούς αρχηγούς και κόμματα για ό, τι έχουν κάνει στις δικές τους ομάδες για να παραμείνει τουλάχιστον παγοποιημένο το θέμα του απευθείας εμπορίου.

Θεωρούμε ως Δημοκρατικός Συναγερμός ότι ίσως να ήταν και η πιο κατάλληλη περίοδος με αυτή την αντίδραση που υπάρχει σε όλα τα επίπεδα για τη συμπεριφορά της Τουρκίας, να πετυχαίναμε το καλύτερο για την Κύπρο, την απόσυρση. Όμως και η παραμονή του θέματος ως παγοποιημένο, είναι μια θετική εξέλιξη».