ΑΚΕΛ: Ο ΠτΔ απέφυγε να κατονομάσει τη συμφωνημένη βάση λύσης

Ο Πρόεδρος για μια ακόμα φορά απέφυγε να κατονομάσει τη συμφωνημένη βάση λύσης και περιορίστηκε να αναφερθεί στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, αναφέρει σε ανακοίνωση του, το  ΑΚΕΛ για την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας ενώπιον της ΓΣ του ΟΗΕ

Σε μια πρώτη αντίδραση στην ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, σημειώνουμε τη διάσταση μεταξύ διαπιστώσεων και τοποθετήσεων που διατύπωσε ο κ. Αναστασιάδης σε διάφορα θέματα, με πολιτικές που προωθεί και εφαρμόζει η Κυβέρνησή του.

Αναφέρθηκε ο Πρόεδρος για το μεταναστευτικό πρόβλημα σημειώνοντας –ορθά- ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν οι γενεσιουργές αιτίες. Η Κυβέρνησή του, όμως, στρέφεται προς λανθασμένες κατευθύνσεις για αντιμετώπιση του προβλήματος και ενίοτε ερωτοτροπεί με ρατσιστικές αναφορές.

Ορθά αναφέρθηκε ο Πρόεδρος στη φτώχεια, την ανέχεια, την πείνα, την ανισότητα που μαστίζουν τον κόσμο, αλλά η κυβέρνησή του παραμένει αγκιστρωμένη στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, οι οποίες τροφοδοτούν τη φτώχεια, την ανέχεια και εξευτελίζουν τον άνθρωπο και τον πολιτισμό του.

Μίλησε ο Πρόεδρος για την ανάγκη αναπροσαρμογής των πολιτικών που επενδύουν στη στρατιωτική βιομηχανία και τον τερματισμό του επεκτατισμού, αλλά ποτέ η κυβέρνησή του δεν ήγειρε τέτοιες ενστάσεις ούτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε πουθενά.

Συμμεριζόμαστε τον προβληματισμό του Προέδρου για την παρέλευση του χρόνου χωρίς λύση. Σημειώνουμε, όμως, ότι η πολιτική που ακολούθησε την περίοδο μετά το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά δεν αναδεικνύει αυτό τον προβληματισμό.

Σημειώνουμε, τέλος, ότι ο Πρόεδρος για μια ακόμα φορά απέφυγε να κατονομάσει τη συμφωνημένη βάση λύσης και περιορίστηκε να αναφερθεί στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.

 

Check Also

ΔΗΚΟ: Η απόφαση του Ανωτάτου δεν αναιρεί την αυταπόδεικτη σύγκρουση συμφέροντος

«Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν αναιρεί το πολιτικά μεμπτό γεγονός» δηλαδή την  αυταπόδεικτη σύγκρουση …

Ανώτατο: Αντισυνταγματική η απόφαση της Βουλής για έλεγχο Γ. και Β. Εισαγγελέα

Αντισυνταγματική, εξ υπαρχής άκυρη και άνευ οιουδήποτε απολύτως νομικού αποτελέσματος κρίθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο …