Απαγωγή παιδιών: Προσχεδιασμένο έγκλημα – Αντιμέτωπος με δια βίου φυλάκιση

Με τέσσερα αδικήματα, βρίσκεται αντιμέτωπος ο δράστης της απαγωγής των δύο 11χρονων παιδιών από το σχολείο τους στις Καμάρες.

● Απαγωγής.
● Αρπαγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό.
● Περιαγωγή σε κατάσταση νάρκωσης.
● Άδικη απόκρυψη ή περιορισμό απαχθέντος.

Για το αδίκημα της απαγωγής και της αρπαγής προσώπου προβλέπονται ποινές μέχρι εφτά χρόνια φυλάκιση, ενώ για αυτόν της περιαγωγής σε κατάσταση νάρκωσης προβλέπεται μέχρι διά βίου φυλάκιση.

Χθες ο ύποπτος οδηγήθηκε σε κυβερνητικό ψυχίατρο που τον εξέτασε και διαπίστωσε ότι δεν υποφέρει από οτιδήποτε.

Ο 36χρονος φαίνεται πως έδρασε μόνος και θα γίνουν έρευνες από το ΤΑΕ Λάρνακας για να διαπιστωθεί πώς προμηθεύτηκε τα χάπια που έδωσε στα παιδιά.

Ο δράστης είχε βάλει στη λεμονάδα που έδωσε στα παιδιά το ηρεμιστικο φαρμάκο «Lorazepam». Πρόκειται για ψυχοτρόπο/αγχολυτικό/ηρεμιστικό φάρμακο. Τα φάρμακα τέτοιου τύπου προκαλούν λήθαργο, υπνηλία και θέτει αυτόν που τα καταναλώνει σε καταστολή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το φάρμακο αυτό, όπως και άλλα που ανήκουν στην ίδια κατηγορία, είναι συνταγογραφούμενα

Στο μεταξύ τα δύο παιδιά έδωσαν σήμερα βιντεοσκοπημένη κατάθεση παρουσία λειτουργού των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.

Καταθέσεις θα ληφθούν επίσης από εκπαιδευτικούς και άλλους εργαζόμενους στο σχολείο, ενώ δεν αποκλείεται, αν κριθεί σκόπιμο, να κληθούν για κατάθεση και άλλοι μαθητές.

Από το διαμέρισμα του δράστη, έχουν συλλεχθεί διάφορα τεκμήρια, μεταξύ των οποίων και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα οποία αποστέλλονται εντός της ημέρας στο γραφείο καταπολέμησης ηλεκτρονικού εγκλήματος για επιστημονικές εξετάσεις.

Ο αδίστακτος απαγωγέας φαίνεται να ήταν καλά διαβασμένος, και το όλο σχέδιο του προμελετημένο.

Και αυτό γιατί μεταξύ των εγγράφων που παραλήφθηκαν από το διαμέρισμα του 35χρονου εντοπίστηκε και ένα σχεδιάγραμμα, στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο δράστης είχε μελετήσει προσεχτικά εδώ και καιρό την κάθε του κίνηση.

Ο  απαγωγέας κατέγραψε και αποτύπωσε με κάθε λεπτομέρεια, την εκτέλεση του σχεδίου του.

Ο δράστης παραδέχθηκε επίσης ότι ο ίδιος  ήταν το πρόσωπο που τηλεφώνησε για ύπαρξη βόμβας λίγα λεπτά μετά την απαγωγή των δύο φίλων στο Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς

Τώρα αναμένεται  να γίνει έρευνα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του και στα κινητά του τηλέφωνα για να διαπιστωθεί κατά πόσο ευσταθεί ο ισχυρισμός του ότι πρόθεσή του ήταν να ζητήσει λύτρα ή να διαπιστωθεί κατά πόσο κρύβεται κάτι άλλο πίσω από την ενέργεια της απαγωγής.