ΑΚΕΛ: Κυβερνώντες, ΔΗΣΥ και Προεδρικό, να συντονιστούν για τις δηλώσεις τους

Δήλωση Χρίστου Χριστοφίδη, Μέλους Πολιτικού Γραφείου ΑΚΕΛ, σε σχέση με τις σημερινές δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου

Ο κ. Νεοφύτου θα πρέπει να απευθύνει τα όσα λέει δημόσια, για τους κινδύνους και την οριακή κατάσταση στο κυπριακό, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που έχει και την ευθύνη των χειρισμών. Θα πρέπει επίσης, ακριβώς λόγω της κρισιμότητας των στιγμών, οι κυβερνώντες, κυβερνών κόμμα και Προεδρικό, να συντονιστούν σε σχέση με τις δηλώσεις, τους χειρισμούς και τις αποφάσεις τους.

Χαιρόμαστε που αναγνωρίζεται η ανάγκη συνεχούς ενημέρωσης της Ευρωπαικής Ένωσης. Αυτό πράττει εδώ και χρόνια το ΑΚΕΛ ανά εξάμηνο. Ενημερώνει στην Ευρώπη για τις εξελίξεις στο κυπριακό και διεκδικεί στήριξη. Γνωρίζουμε λοιπόν από πρώτο χέρι οτι στην Ευρωπαική Ένωση δεν πρόκειται να δεχθούν δύο κράτη. Αυτό επιτέλους πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όσοι ευθύνονται και στην πλευρά μας για την περιρρέουσα περί δύο κρατών. Η Τουρκία προωθούσε για χρόνια αυτό το στόχο.

Είναι, τέλος, ορθή η εκτίμηση ότι η γεώτρηση της Exxon- Mobil θα προχωρήσει. Η γεώτρηση θα γίνει σε οικόπεδο στην κυπριακή ΑΟΖ, το οποίο δεν αμφισβητεί παράνομα η Τουρκία. Όλοι θυμόμαστε τι έγινε με τη γεώτρηση της ENI όταν η Τουρκία με τη δύναμη των όπλων ακύρωσε τη γεώτρηση. Το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακή Δημοκρατίας πρέπει να προχωρήσει.

Αναμένουμε από τους κυβερνώντες, σε αντίθεση με οτι έγινε με τη γεώτρηση της ENI, να διασφαλίσουν ότι το πρόγραμμα θα προχωρήσει. Σημαντικός παράγοντας προς αυτή την κατεύθυνση είναι η συνεχής επεναβεβαίωση της βούλησης μας για σωστή λύση στη διεθνή κοινότητα και κυρίως τον ΟΗΕ.

Check Also

Συντονισμένη επιχείρηση αναγκαστικής επιστροφής 15 υπηκόων του Κογκό

Συντονισμένη επιχείρηση αναγκαστικής επιστροφής 15 υπηκόων του Κογκό Συντονισμένη επιχείρηση αναγκαστικής επιστροφής 15 υπηκόων της …

Υπ. Υγείας: Στοιχεία νοσηλειών με βάση το ιστορικό εμβολιασμού

Υπ. Υγείας: Στοιχεία νοσηλειών με βάση το ιστορικό εμβολιασμού Στο πλαίσιο των προσπαθειών του Υπουργείου …