ΑΚΕΛ: Θεσμικό ατόπημα αν Γ. και Β. Εισαγγελέας ενεργήσουν ως πρώην Υπουργοί

Σε γραπτή δήλωση του βουλευτή του ΑΚΕΛ, Άριστου Δαμιανού, αανφέρει ότι θα  συνιστά θεσμικό ατόπημα αν ο Γενικός και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας ενεργήσουν ως πρώην Υπουργοί του Νίκου Αναστασιάδη

Ο Γενικός και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, έχουν αυταπόδεικτη σύγκρουση συμφέροντος στο χειρισμό του πορίσματος της Επιτροπής Νικολάτου, λόγω της προηγούμενης ιδιότητάς τους ως Υπουργοί της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ. Μιας κυβέρνησης που ελέγχεται για θεσμική διαπλοκή στο σκάνδαλο των «χρυσών διαβατηρίων.

Γι’ αυτό η Βουλή των Αντιπροσώπων, θέλοντας να διασφαλίσει την ελάχιστη αντικειμενική αμεροληψία στο χειρισμό του πορίσματος, κάλεσε το θεσμό του Γενικού Εισαγγελέα να αυτοπροστατευτεί, δίνοντας αμέσως και χωρίς επεξεργασία το πόρισμα στη δημοσιότητα. Αντί τούτου, λέχθηκε ήδη ότι ο Γενικός Εισαγγελέας θα μαυρίσει στοιχεία και ονόματα πριν δοθεί το πόρισμα στη δημοσιότητα.

Μια τέτοια ενέργεια θα ήταν απαράδεκτη και θα αποτελούσε επιβεβαίωση της εκτίμησης ότι οι κυβερνώντες έχουν πράγματα να κρύψουν. Θα συνιστά θεσμικό ατόπημα, αν ο Γενικός και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας ενεργήσουν ως πρώην Υπουργοί του Νίκου Αναστασιάδη, αντί ως ανεξάρτητος θεσμός που οφείλει να υπερασπίζεται το κράτος δικαίου.

 

Check Also

Υπ. Υγείας: Εμβολιαστική κάλυψη ανά Επαρχία – Πρώτη η Πάφος

Το Υπουργείο υγείας έδωσε στη δημοσιότητα, στοιχεία για την εξέλιξη της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού …

Εξώδικα σε 72 πολίτες και 16 πολίτες για παραβίαση των μέτρων

Η Αστυνομία συνεχίζει τους εντατικούς ελέγχους σε παγκύπρια βάση, για την τήρηση των μέτρων και …