Οικολόγοι: Ακόμη μια «δόση» ακατανόητων μέτρων από την Κυβέρνηση

Για ακόμη μια «δόση» ακατανόητων μέτρων από την Κυβέρνηση κάνει λόγο το Κίνημα Οικολόγων – Συμμαχία Πολιτών. Τρίτο lockdown και η οικονομία στον «αυτόματο»

«Κλείνει γι’ ακόμη μια φορά το νησί μας λόγω της αδυναμίας της Κυβέρνησης να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της πρωτόγνωρης πανδημίας του κορωνοϊού.

Γι’ ακόμα μια φορά ανακοινώνονται ημίμετρα για αναχαίτιση της πανδημίας χωρίς διαβούλευση, συνεννόηση και κανένα απολύτως μέτρο για τον αντίκτυπο που θα έχουν τα νέα μέτρα στην γονατισμένη οικονομία.

Κατανοούμε την επικινδυνότητα της κατάστασης και πως όλοι μας πρέπει να κρατήσουμε μια υπεύθυνη και συνετή στάση για να προλάβουμε τα χειρότερα, όμως οι περιορισμοί αυτοί καταδικάζουν συγκεκριμένους χώρους και τομείς σε πτώχευση ενώ δεν τηρείται η αρχή της αναλογικότητας σε ότι αφορά την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η αποτυχία της Κυβέρνησης είναι αυταπόδεικτη. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη; Οι υπουργοί, υφυπουργοί και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι; Μήπως ο Πρόεδρος Αναστασιαδης προσωπικά, που χτες απέδειξε για άλλη μια φορά πόσο αφερέγγυος είναι; Διότι άλλα έλεγε στους αρχηγούς των κομμάτων κι άλλα ανακοίνωνε λίγες ώρες μετά.

Μπορεί άραγε μια επαγγελματική τάξη, δια του Υπουργού Υγείας, να επιβάλλει τα μέτρα που βολεύουν τον δικό της κλάδο, αλλά ταυτόχρονα σκοτώνουν άλλους κλάδους;

Αυτή η κυβέρνηση εντέλει αποδείχθηκε ανίκανη να χειριστεί την πανδημία. Αντί να παραδεχθεί τα λάθη της, τα μετακυλεί στις πλάτες των απλών πολίτων στους οποίους φορτώνει τη αποτυχία. Τουλάχιστον – αν δεν σκέφτεται να παραιτηθεί αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη της αποτυχίας της – ας προβεί στις απαραίτητες ενέργειες στηρίζοντας έμπρακτα τις ομάδες πολιτών οι οποίοι πλήττονται από την κρίση της πανδημίας με πιο γενναιόδωρα μέτρα.»