Αλληλεγγύη: Αλλοπρόσαλλες οι αποφάσεις της κυβέρνησης για την πανδημία

Να λειτουργήσουν οι εκκλησίες την Αγία Εβδομάδα στα προαύλια, τονίζει σε δήλωσή της η πρόεδρος του κινήματος Αλληλεγγύη, δρ Ελένη Θεοχάρους

Οι αλλοπρόσαλλες αποφάσεις της κυβέρνησης αποδεικνύουν την αποτυχία του όποιου εγχειρήματος αντιμετώπισης της πανδημίας και ειδικά αυτό το πάρα πολύ σκληρό Lockdown που έχει τεθεί σε εφαρμογή τις επόμενες δύο εβδομάδες και μάλιστα λαμβάνοντας υπόψη ότι η ερχόμενη Κυριακή είναι η Κυριακή του Πάσχα, θα καταστρέψει ολοσχερώς την οικονομία και θα εξουθενώσει εντελώς το ούτως ή άλλως βαρύτατα πληγέν πρόβλημα του λαού.

Πιστεύουμε ότι θα μπορούσαν να εφαρμοστούν τα μέτρα τα οποία ίσχυαν, αλλά με αυστηρή επιτήρηση της τήρησής τους και καλό είναι η Πρωτομαγιά να μεταφερθεί αργότερα, ούτως ώστε ότι μπορεί να διασωθεί και όσο μπορεί να διευκολυνθεί ο λαός.

Όσο αφορά στους εκκλησιασμούς, καλούμε την κυβέρνηση να λάβει υπόψιν της την δική μας πρόταση που έχει αποσταλεί γραπτώς και αφορά τη διενέργεια των θείων ακολουθιών στα προαύλια των εκκλησιών, ούτως ώστε να ελαχιστοποιείται η πιθανότητα επιμόλυνσης των πιστών. Βεβαίως τηρουμένων και πάλι όλων των μέτρων που απαιτεί η πανδημία.