Αβέρωφ: Το εσωτερικό μέτωπο γίνεται θρύψαλα κάθε μέρα από τα πολεμικά ανακοινωθέντα των κομμάτων

Σε δηλώσεις του, ο προέδρος Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου για Brexit, θέση ΕΕ για Τουρκία και Κυπριακό, ευχήθηκε να ληφθέι το μήνυμα της ΕΕ στην Άγκυρα και να επαναρχίσει ο διάλογος.

Για τις εξελίξεις αναφορικά με το Brexit, τη στάση της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία για τις παράνομες ενέργειές της και το κυπριακό, τοποθετήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε ότι:

«To Brexit είτε με συμφωνία είτε χωρίς συμφωνία εκτιμώ ότι θα πραγματοποιηθεί. Αυτό που πρέπει να καταγράψουμε είναι ότι σε οποιαδήποτε χώρα, ακόμα και χώρες ισχυρές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, όταν μπουν τα εσωτερικά ζητήματα, τα εσωτερικά τερτίπια, οι προσωπικοί ανταγωνισμοί, οι κομματικές σκοπιμότητες, το μόνο που ζημιώνει είναι η χώρα. Και η εικόνα της άλλοτε κραταιάς αυτοκρατορίας της Αγγλίας, έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα. Αυτό επίσης που πρέπει να προβληματίσει είναι ο ακραίος πολιτικός λόγος που διαχέεται παγκόσμια. Έχασε η παγκόσμια κοινωνία την ισορροπία της. Χρειάζονται σωστές ευρωπαϊκές πολιτικές, να επανέλθει ο ορθολογισμός στα πολιτικά δρώμενα, διαφορετικά να μην μας προκύψει κανένα ατύχημα πολιτικό που θα είναι εκτός ελέγχου».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου αν θεωρεί εφόσον ανέφερε όσα πλήττουν τη Μ. Βρετανία πως κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην Κύπρο, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού απάντησε ότι:

«Το εσωτερικό μέτωπο γίνεται θρύψαλα κάθε μέρα από τα πολεμικά ανακοινωθέντα των κομμάτων αλλά και το τοξικό κλίμα. Αγνοώντας όλοι μας ότι για να βρούμε λύση χρειάζεται, πρώτα και πάνω από όλα η καλή βούληση της Τουρκίας, η καλή συνεργασία με τους Τουρκοκυπρίους και πρέπει και πάνω από όλα να επαναρχίσει ο διάλογος. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι έτοιμος όταν και εφόσον οριστικοποιηθεί η πρόσκληση του ΓΓ να είναι παρών. Τα πράγματα είναι δύσκολα, κάθε μέρα καταγράφονται νέα τετελεσμένα, απαράδεκτα και παράνομα. Αλλά ο χρόνος περνά και πολύ φοβούμαι ότι όχι μόνο τσιμεντώνονται τα τετελεσμένα του ’74, αλλά βλέπουμε καθημερινά, νέα τετελεσμένα και στη θάλασσα και στα Βαρώσια. Χρειάζεται εθνική περισυλλογή και ενότητα».

Αναφορικά με το ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει δηλώσει ότι είναι ευχαριστημένος από το ταξίδι του στις Βρυξέλλες κι αν πιστεύει ο κ. Νεοφύτου ότι και με την αναστολή στον πόλεμο της Συρίας ενδεχομένως να διαφαίνεται φως για να επαναρχίσουν συνομιλίες, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού απάντησε ότι:

«Είναι πολύ σημαντικό, πολιτικά, το ότι ομόφωνα όλοι οι ηγέτες της ΕΕ 27 αρχηγοί κρατών, έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία. Την καταδίκη των παράνομων και έκνομων ενεργειών, που συνοδεύεται και με συγκεκριμένα μέτρα εκ μέρους της ΕΕ. Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Ευχόμαστε το μήνυμα να ληφθεί στην Άγκυρα, να γίνει σωστή αποκωδικοποίηση και να δείξει, επιτέλους, η Τουρκία την καλή της θέληση. Να εγκαταλείψει τις έκνομες ενέργειες και να επαναρχίσει ο διάλογος».

Check Also

Τον έπιασαν να κοιμάται στο αυτοκίνητο – Εντόπισαν χαλκό και εργαλείο κοπής σιδήρου

Στη σύλληψη δύο προσώπων ηλικίας 34 και 35 ετών, προχώρησε τα ξημερώματα η Αστυνομία σε …

Συνελήφθησαν 33χρονος και 18χρονος για κλοπές αυτοκινήτων

Δύο πρόσωπα συνέλαβε χθες η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με δύο διερευνώμενες υποθέσεις …