To Twitter έχει 50% πιθανότητα να καταρρεύσει κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, λέει πρώην υπάλληλος

«Υπάρχει 50% πιθανότητα το Twitter να παρουσιάσει πρόβλημα και να τεθεί εκτός λειτουργίας κατά του διάρκεια του Μουντιάλ 2022» υποστηρίζει πρώην υπάλληλος της εταιρείας, ο οποίος μίλησε υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.

«Η έλλειψη προετοιμασίας και η έλλειψη προσωπικού, νομίζω θα δημιουργήσουν ένα δύσκολο Παγκόσμιο Κύπελλο για το Twitter», δήλωσε ο πρώην υπάλληλος, σύμφωνα με τον Guardian.

Το Twitter είναι «πιθανό να δυσκολευτεί με τη ροή κατά την έναρξη και μπορεί να καταρρεύσει», είπε. «Αν είμαστε τυχεροί, θα ανακάμψει με ελάχιστη διαταραχή».

Η ικανότητα του Twitter να ανταποκριθεί σε τυχόν προβλήματα με την υποδομή πληροφορικής του έχει αποδυναμωθεί από τις μαζικές απολύσεις του Έλον Μασκ. Μεταξύ αυτών που επηρεάστηκαν από τις απολύσεις, περιλαμβάνονται και εκείνοι στο Κέντρο Διοίκησης του Twitter.

«Η κίνηση γίνεται πολύ αιχμηρή κατά τη διάρκεια μεγάλων γεγονότων, επομένως κάθε μεγάλο παιχνίδι ή αμφιλεγόμενα περιστατικά θα οδηγήσει σε ένα πολύ ξαφνικό κύμα κίνησης – και η υποδομή θα πρέπει να απορροφήσει τον αντίκτυπο», είπε ο πρώην υπάλληλος. «Υπό άλλες συνθήκες θα υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που θα παρακολουθούσαν πράγματα και θα φρόντιζαν να αντιμετωπίσουν τυχόν θέματα».

Ερωτηθείς ποια σχέδια υπάρχουν στο Twitter για την αντιμετώπιση ζητημάτων που ενδέχεται να προκύψουν κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είπε: «Κανένα από αυτά που γνωρίζω. Θα έπρεπε να είχαμε κάνει πράγματα πριν από εβδομάδες».

Ο Μασκ κάλεσε τους εναπομείναντες τεχνικούς στο Σαν Φρανσίσκο

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλον Μασκ απέστειλε email στους τεχνικούς του Twitter την Παρασκευή (18/11), ζητώντας από κάθε υπάλληλο που ξέρει να συντάσσει κώδικα λογισμικού να βρεθεί στον 10ο όροφο των γραφείων της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο.

«Εάν είναι δυνατόν, θα το εκτιμούσα εάν μπορούσατε να πετάξετε στο Σαν Φρανσίσκο για να είστε παρόντες αυτοπροσώπως», ανέφερε ο δισεκατομμυριούχος προσθέτοντας ότι εκείνος θα βρισκόταν στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας «μέχρι τα μεσάνυχτα» σύμφωνα με το Reuters.

Μάλιστα, το μεσημέρι του Σαββάτου ο Μασκ ανήρτησε φωτογραφίες στο Twitter μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης.

Τα email του Μασκ ήρθαν μια μέρα μετά τις πληροφορίες ότι περίπου 1.200 υπάλληλοι του Twitter αποφάσισαν να αποχωρήσουν την εταιρεία μετά το τηλεσίγραφο να συμφωνήσουν σε άνευ όρων, υψηλής έντασης, ατελείωτων ωρών απασχόληση, διαφορετικά να φύγουν.

Η απώλεια εργαζόμενων σε κρίσιμους ρόλους έρχεται λίγες ώρες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οπότε και αναμένεται αύξηση της κίνησης. Η υψηλή επισκεψιμότητα θα μπορούσε να αποβεί σημαντική δοκιμασία για το νέο Twitter 2.0, παραδέχθηκε ο Μασκ, σύμφωνα με τον Guardian.

Check Also

Ευρώπη: Έρχεται δίκτυο 5G στα αεροπλάνα και στο Wi-Fi στους δρόμους

Η Κομισιόν επικαιροποίησε την εκτελεστική απόφαση της σχετικά με το ραδιοφάσμα για τις κινητές επικοινωνίες, …

Έτσι θα κλειδώσετε ευαίσθητες φωτογραφίες σε iPhone και Android με λίγα κλικ

Οι φωτογραφίες σε όλες τις μορφές τους (selfie, screenshot κτλ) είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής …