Test! Δείτε πόσο ψυχοπαθής είστε….!!!

Δυστυχώς για όλους μας όταν ακούμε τη λέξη ψυχοπαθής, έρχονται στο μυαλό μας λανθασμένες σκέψεις και εικόνες! Όμως, 11κάνουμε λάθος, καθώς οι ψυχοπαθείς είναι μια ευρύτερη ομάδα ανθρώπων που φέρουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά προσωπικότητας. Όπως μπορούμε να φανταστούμε, η έλλειψη συναισθηματισμού και συμπόνιας για τους άλλους είναι κάποια από αυτά. Επίσης, πρόκειται για ανθρώπους ατρόμητους, αδίστακτους, αυθόρμητους, γεμάτους αυτοπεποίθηση, ψύχραιμους και ικανούς να θέτουν στόχους, να εστιάζουν σε αυτούς και να τους πετυχαίνουν. Κανένα από αυτά τα χαρακτηριστικά δεν είναι κακό από μόνο του. Οι «κακοί ψυχοπαθείς» -για διάφορους λόγους, περιβαλλοντικούς, γενετικούς, κοινωνικούς- οδηγούνται σε εγκληματικές συμπεριφορές, ενώ οι «καλοί ψυχοπαθείς» χρησιμοποιούν τα εν λόγω χαρακτηριστικά για να πετύχουν στη ζωή τους, και τα καταφέρνουν. Υπάρχουν, άλλωστε, πολλά επαγγέλματα όπου, αν κάποιος δεν διαθέτει τα χαρακτηριστικά του «καλού ψυχοπαθούς», δεν θα τα καταφέρει. Πώς μπορεί, για παράδειγμα, κάποιος να γίνει καλός μάνατζερ, χρηματιστής, έμπορος, χειρουργός, στρατιωτικός, πιλότος κ.ά. αν δεν είναι ψύχραιμος, αδίστακτος, ατρόμητος και ικανός να λειτουργήσει υπό πίεση, βάζοντας τα συναισθήματα στο πλάι;

Το συγκεκριμένο τεστ δημιουργήθηκε από τον καθηγητή Kevin Dutton, διδάκτορα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Έσεξ. Δεν πρόκειται 22για διαγνωστικό τεστ. Είναι ένα εργαλείο που θα βοηθήσει τον καθένα από εμάς να βρει πόσα από τα εν λόγω χαρακτηριστικά μπορεί να διαθέτει και στη συνέχεια να τα εκμεταλλευτεί προς όφελός του.

Πώς θα κάνουμε το τεστ

Διαβάζουμε τις δηλώσεις της διπλανής στήλης και ανάλογα με το πόσο συμφωνούμε ή διαφωνούμε δίνουμε στον εαυτό μας πόντους. Συγκεκριμένα: Αν συμφωνούμε απόλυτα, παίρνουμε 3 πόντους. Αν απλώς συμφωνούμε, 2 πόντους. Αν απλώς διαφωνούμε, 1 πόντο. Αν διαφωνούμε απόλυτα, 0 πόντους. Στη συνέχεια, αθροίζουμε τους πόντους και διαβάζουμε την ερμηνεία των αποτελεσμάτων.

1. «Είμαι άνθρωπος της τελευταίας στιγμής»
2. «Η απιστία είναι αποδεκτή, αρκεί να μη μας πιάσουν»
3. «Αν προκύψει κάτι καλύτερο, δεν πειράζει να ακυρώσουμε κάτι που έχουμε ήδη κανονίσει»
4. «Το να βλέπω ένα ζώο τραυματισμένο ή να υποφέρει δεν με ενοχλεί καθόλου»
5. «Μου αρέσει να οδηγώ γρήγορα αυτοκίνητα, να πέφτω με αλεξίπτωτα κ.ά.»
6. «Δεν με πειράζει να “πατήσω επί πτωμάτων” για να καταφέρω αυτό που θέλω»
7. «Είμαι πολύ πειστικός, έχω ταλέντο να πείθω τους άλλους να κάνουν αυτό που θέλω»
8. «Θα ήμουν καλός σε μία επικίνδυνη δουλειά, επειδή μπορώ να παίρνω γρήγορες αποφάσεις»
9. «Καταφέρνω να διατηρώ την ψυχραιμία μου όταν οι υπόλοιποι δεν αντέχουν στην πίεση»
10. «Αν μπορέσω να εξαπατήσω κάποιον, είναι δικό του πρόβλημα. Το αξίζει»
11. «Όταν κάτι δεν πάει καλά, τις περισσότερες φορές φταίει κάποιος άλλος και όχι εγώ»

Η ερμηνεία των αποτελεσμάτων

0-11: Είστε θερμός άνθρωπος, με έντονο συναισθηματισμό και ενδιαφέρον για τους άλλους. Θέλετε να ζυγίζετε καλά τα υπέρ και τα κατά μίας κατάστασης πριν δράσετε και αποφεύγετε τα ρίσκα. Αντιπαθείτε τους τσακωμούς. Το μότο σας είναι: «Μην κάνετε στους άλλους ό,τι δεν θέλετε να σας κάνουν».

12-22: Αν και διακρίνεστε για την ευσυνειδησία σας, είστε αρκετά πραγματιστής και λογικός και καταφέρνετε να «βγάζετε το φίδι από την τρύπα». Μπορείτε να δείτε τα πράγματα από την οπτική γωνία των άλλων, αλλά δεν υποκύπτετε υποχρεωτικά και στις ανάγκες τους. «Τα πάντα με σύνεση και μέτρο», είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζετε τη ζωή.

23-33: Μπορείτε να παίξετε στο γήπεδο του οποιουδήποτε με περισσή άνεση. Ξέρετε τι θέλετε και δεν φοβάστε να το διεκδικήσετε. Ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα δυσαρεστήσετε κάποιους.Τίποτε δεν σας φοβίζει. Είστε αποφασιστικός, έχετε αυτοπεποίθηση και δεν σταματάτε πουθενά. Πιστεύετε ότι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Για εσάς δεν έχει σημασία το σωστό και το λάθος, αλλά το τι θα βοηθήσει στο να ολοκληρωθεί η δουλειά. Χρειάζεται όμως να προσπαθείτε να σέβεστε και τους άλλους.

Το άρθρο είναι βασισμένο στο βιβλίο «The Good Psychopath’s Guide To Success», των Andy McNab και Professor Kevin Dutton, εκδόσεις Bantam Press, UK.

Check Also

Ευλογιά π: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ετοιμάζεται να τερματίσει την κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης που είχε κηρύξει

Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν ετοιμάζεται να τερματίσει την κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης που …

Υγεία: Είδη χορτοφαγικής διατροφής και ποιες οι διαφορές τους

Vegan, Vegetarian, Pescetarian ή Flexiterian: Σε τι διαφέρουν; Μάθε ποια είναι τα είδη μιας (vegan) …