Νέο βίντεο! «Τώρα περιμένω τη σειρά μου»

Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε σε ισλαμιστικό περιοδικό, Ο Κάντλι μιλά για τον θανάσιμο κίνδυνο που διατρέχει  ενώ παράλληλα δημοσιεύτηκε και τέταρτο βίντεο με τον ίδιο στο οποίο εμφανίζεται να λέει ότι οι επιχειρήσεις εναντίον της ISIS «δεν θα είναι γρήγορες και εύκολες». Ο Τζον Κάντλι, ο βρετανός όμηρος της ISIS που χρησιμοποείται ως «εκφωνητής» μηνυμάτων των τζιχαντιστών σε βίντεο της οργάνωσης, γράφει ότι περιμένει «τη σειρά του να πεθάνει, εκτός αν αλλάξει κάτι γρήγορα».

Μετά τη δολοφονία δύο αμερικανικών και δύο βρετανών ομήρων στην κάμερα από τον δήμιο των τζιχαντιστών, δημοσιεύτηκαν την ίδια ημέρα ένα άρθρο-επιστολή του Κάντλι και το τέταρτο βίντεο «κήρυγμά» του.

Στο άρθρο, που δημοσιεύτηκε σε αγγλόφωνη έκδοση της ISIS ως περιοδικό με τον τίτλο Dabiq, ο Κάντλι γράφει ότι τον κρατούν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο μόνο με ένα στρώμα. «Έχω δει τον Τζέιμς [Φόλεϊ], τον Στίβεν Σότλοφ, τον Ντέβιντς Χέινς και τον Άλαν Χένινγκ να φεύγουν, ένας κάθε δύο εβδομάδες από τις 18 Αυγούστου, και να μην γυρίζουν ποτέ, γνωρίζοντας ότι οδηγούνταν στο θάνατο».

«Τώρα περιμένω τη σειρά μου», γράφει.

Στο τέταρτο βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να μιλά, μεταδίδει το μήνυμα της ISIS πως οι τζιχαντιστές «είναι έτοιμοι για μάχη» και οτι «όποιος ήλπιζε για μία καθαρή, χειρουργική επιχείρηση χωρίς να λερώσει τα χέρια του, πρόκειται να εκπλαγεί πολύ άσχημα». Λέει δε ότι η ISIS «ανυπομονεί» για χερσαίες μάχες με τη Δύση.