Eurocypria, Κυπριακές Αερογραμμές, Cobalt: Η ιστορία επαναλαμβάνεται…

Eurocypria, Κυπριακές Αερογραμμές, Cobalt: Η ιστορία επαναλαμβάνεται… 

Σε ένα νησί όπως είναι η Κύπρος, μάλλον πάμε για το ρεκόρ Γκίνες αφού μέσα σε 8 χρόνια έβαλαν λουκέτο 3 αεροπορικές εταιρείες και μάλιστα με Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, τον ίδιο άνθρωπο: Τον Αλέκο Μιχαηλίδη…

Πάντως σίγουρα έχουμε τη παγκόσμια πρωτιά στο κλείσιμο αεροπορικών εταιρειών.

Αυτό όμως που δειρωτάται ο απλός κόσμος είναι, τι είδους οικονομικοί έλεγχοι έγιναν στην Cobalt και κατάφεραν μεσα σε δύο χρόνια να χρεωκοπήσουν;

Από την άλλη, οι διοικούντες της εταιρείας, φέρουν τεράστια ευθύνη για τις δικές τους αποφάσεις που οδήγησαν στο κλείσιμο και προφανώς για ένα εντελώς λανθασμένο πτητικό πλάνο που έφερε τη κατάρρευση.

Η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο γιατί δεν ζήτησαν  εγγυητικές από την Cobalt και τώρα αναγκαστικά  επωμίστηκαν τα έξοδα τα οποία ανέρχονται πάνω από €2 εκατ, για επαναπατρισμό χιλιάδων επιβάτων οι οποίοι εμπιστεύτηκαν την εταιρεία για τα ταξίδια τους;

Η πλειοψηφία του προσωπικού βρέθηκε για δεύτερη και  τρίτη φορά στην ανεργία, αφού εργάζονταν στις Κυπριακές Αερογραμμές και μερικοί στη Eurocypria. Αυτό όμως δυστυχώς δεν ενδιαφέρει και πολύ το κόσμο.

Φαίνεται ότι έχουν συνηθίσει πλέον να βλέπουν εταιρείες να κλείνουν. Εδώ έκλεισε ο Συνεργατισμός με ιστορία δεκάδων χρόνων και δεν διαμαρτυρήθηκε κανένας και θα διαμαρτυρηθούν τώρα για μία εταιρεία των 2 χρόνων;

Αυτό που έχει κάνει τον κόσμο να εξαγριωθεί είναι η εκτόξευση των τιμών των εισητηρίων.

Ο τόπος μας έχει “αποκλειστεί”  και έχουμε γίνει έρμαιο της κάθε ξένης αεροπορικής εταιρείας η οποία από τη μία εξαγγέλει δήθεν ειδικές τιμές και έξτρα πτήσεις ενώ στη πραγματικότητα καμία αλλαγή δεν έχει γίνει.

Ενώ η Υπουργός Μεταφορών διαβεβαίωνε το κοινό ότι οι τιμές των εισητηρίων δεν θα αυξηθούν και το κενό της Cobalt θα καλυφθεί σύντομα από άλλες αεροπορικές εταιρείες εντούτοις ούτε έξτρα πτήσεις έχουν δρομολογηθεί και οι τιμές βρίσκονται στα ύψη.

Είναι απαράδεκτο να χρειάζεσαι πάνω από 300 ευρώ για ένα εισητήριο για Αθήνα και για άλλους ευρωπαικούς προορισμούς πάνω από 400 – 500 ευρώ.

Και δεν μιλάμε μόνο για όσους θέλουν να κάνουν ταξίδια αναψυχής. Τι θα γίνει με τις χιλιάδες φοιτητές μας που βρίσκονται στο εξωτερικό; Δηλαδή τα παιδιά αυτά στο τέλος να μην μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, με αυτές τις τιμές εισητηρίων;

Τι θα γίνει τελικά σε αυτό το τόπο;

Οι κυβερνώντες σφυρίζουν αδιάφορα για τα όσα συμβαίνουν γύρω μας και ο κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση.

Επιτέλους, ας ενδιαφερθούν οι αρμόδιοι και ας πάρουν τα απαιτούμενα μέτρα.

Το Υπουργείο Μεταφορών, τι κάνει;