Aristo: Σε απευθείας δίκη οι 4 κατηγορούμενοι

Μετά από μαραθώνια δικαστική διαδικασία, που ολοκληρώθηκε στις 8μμ  περίπου, το Δικαστήριο επεφύλαξε την απόφασή του για αύριο το πρωί στις 11:00, οπότε θα ανακοινώσει κατά πόσο οι τέσσερις κατηγορούμενοι θα παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την ημερομηνία παραπομπής τους στο Κακουργιοδικείο στις 30 Οκτωβρίου.

Παραπέμπονται το ζεύγος Αριστοδήμου, ο πρώην δημοτικός μηχανικός του Δήμου Πάφου Σάββας Σάββα και ο σχεδιαστής της Αristo Χρήστος Σολομωνίδης.

Κατηγορίες εναντίον της Σαββούλας Κούσπου, τεχνικού του Δήμου Πάφου η οποία είχε συλληφθεί για την ίδια υπόθεση δεν έχουν απαγγελθεί και θα κλητευθεί ως μάρτυρας.

Η Κατηγορούσα Αρχή ζήτησε να παραμείνουν υπό κράτηση οι κατηγορούμενοι μέχρι την έναρξη της διαδικασίας για να μην επηρεάσουν μάρτυρες, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση κυρίως του ζεύγους Αριστοδήμου.

Εισερχόμενη στην αίθουσα η Ρούλα Αριστοδήμου, και πριν εισέλθει ο επαρχιακός δικαστής στην αίθουσα, καλούσε τους παρευρισκόμενους “να ξυπνήσουν” διότι όπως υποστήριζε, “είναι τα εξιλαστήρια θύματα και αύριο θα ακολουθήσει και η σειρά άλλων”.

Φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε και με τον Θεόδωρο Αριστοδήμου, ο οποίος αντέδρασε έντονα στις παρατηρήσεις αστυνομικών να ηρεμήσει, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να τον φιμώσει κανένας.

Ο εξεταστής της υπόθεσης Ανδρέας Τσεκούρας αρχιαστυφύλακας, λοχίας 3070 μέλος της ανακριτικής ομάδας του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου για την υπόθεση διαχωρισμού οικοπέδων στην περιοχή Σκαλί, αναφέρθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου σε μια μαραθώνια συνεδρία και στα απειλητικά μηνύματα που δέχτηκαν το βράδυ της 28ης Σεπτεμβρίου του 2014 τέσσερα πρόσωπα, εκ των οποίων οι δύο είναι μάρτυρες κατηγορίας.

Είπε επίσης πως η Δημοτική μηχανικός Ανδρούλα Ευθυμίου, που είναι ένα από τα τέσσερα πρόσωπα που έλαβαν απειλητικά και υβριστικού περιεχομένου μηνύματα, είναι ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση. Το δεύτερο πρόσωπο που έλαβε απειλητικά μηνύματα είναι ο δημοτικός σύμβουλος Φαίδωνας Φαίδωνος που επίσης είναι μάρτυρας κατηγορίας, και ο οποίος όπως αναφέρθηκε κατά το πρόσφατο παρελθόν είχε δώσει κάποιες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συνεντεύξεις σε σχέση με την παρούσα υπόθεση στο δημοσιογράφο Κώστα Νάνο που και αυτός δέχτηκε απειλητικά μηνύματα.

Επίσης απειλητικό μήνυμα δέχτηκε και ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας που μπορεί όπως ειπώθηκε να μην είναι μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση αλλά ως Δήμαρχος έχει σίγουρα κάποια σχέση με την υπόθεση.

Ο λοχίας Τσεκούρας είπε πως τα απειλητικά μηνύματα που δέχτηκαν τα τέσσερα πρόσωπα φωτογραφήθηκαν ενώ λήφθηκαν καταθέσεις από τους παραπονούμενους.

Ενώ αρχικά η Κατηγορούσα Αρχή και η Αστυνομία αιτήθηκαν από το Δικαστήριο και εκδόθηκε διάταγμα πρόσβασης στα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, το οποίο εκδόθηκε στους κατόχους, μέχρι το μεσημέρι δεν είχαν ληφθεί οποιαδήποτε αποτελέσματα. Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, στη συνέχεια εκδόθηκε και δεύτερο διάταγμα για τα ίδια απειλητικά μηνύματα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του ζεύγους Αριστοδήμου χαρακτήρισε επιλήψιμο τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης και εντέχνως είπε η Αστυνομία έφερε προ αιφνιδιασμού τους συνηγόρους υπεράσπισης αφού οι πελάτες του ήταν σήμερα να αφεθούν ελεύθεροι υπό όρους μέχρι την ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης.

Κάλεσε την Κατηγορούσα Αρχή να δώσει εξηγήσεις για την αλλαγή της απόφασης της όσον αφορά την κράτηση του ζεύγους και έκανε λόγο για “πισώπλατη συμπεριφορά, αλλοπρόσαλλη και αντιφατική στάση με σκοπό την παραπλάνηση”.

Η Κατηγορούσα Αρχή επανέλαβε ότι για την κράτηση των κατηγορουμένων το γενικό λόγο τον έχει ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης του ζεύγους Αριστοδήμου είπε πως η τεχνική Διευθύντρια και γραμματέας της εταιρείας Aristo Σωτηρούλα Αριστοδήμου απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που της υποβλήθηκαν από τους ανακριτές και πως το ζεύγος Αριστοδήμου δεν έχει σχέση με το πρόσωπο που έστειλε αυτού του είδους τις ύβρεις μέσω των τηλεφωνικών μηνυμάτων.

Στο μεταξύ εν μέσω της δικαστικής διαδικασίας, η Κατηγορούσα Αρχή ανέφερε πως είχε στα χέρια της τα αποτελέσματα των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και πως έχει εντοπιστεί ο συγκεκριμένος αριθμός από τον οποίο στάλθηκαν τα απειλητικά μηνύματα σε ποιον ανήκει.

Όπως αναφέρθηκε ακολούθως στο Δικαστήριο, μετά από διάλειμμα λίγων λεπτών που επανήρχισε η διαδικασία από τον ανακριτή της υπόθεσης, τα συγκεκριμένα απειλητικά μηνύματα στάλθηκαν με κάρτα προπληρωμένη so easy και δεν υπάρχουν στοιχεία καταχωρημένα.

Ωστόσο όπως είπε ο λοχίας Τσεκούρας από την ίδια συσκευή που χρησιμοποιήθηκε η κάρτα so easy έχει χρησιμοποιηθεί και άλλος αριθμός τηλεφώνου, ο οποίος είναι δηλωμένος σε συγκεκριμένο πρόσωπο συγγενή πρώτου βαθμού με τον 38χρονο σχεδιαστή Χρίστο Σολομωνίδη.

Ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε πως στις ΗΠΑ έχει μελετήσει διατάγματα τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και απαντήσεις των παροχών κινητών τηλεφωνίας σε πολλές υποθέσεις που εξετάζει το τμήμα του.

Λίγο αργότερα η Αστυνομία προχώρησε στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εναντίον του συγγενικού προσώπου του 38χρονου σχεδιαστή, που φέρεται να έστειλε τα απειλητικά μηνύματα αλλά και επίσης δεύτερου συγγενικού προσώπου και καταζητούνται.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 38χρονου σχεδιαστή ζήτησε ανάλυση των τεκμηρίων αναφορικά με τα διατάγματα τα οποία εξασφάλισε η Αστυνομία για τον έλεγχο των μηνυμάτων που έχουν σταλεί. Από την πλευρά του ο εξεταστής της υπόθεσης στις ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν από το συνήγορο υπεράσπισης του 38χρονου σχεδιαστή ανέφερε ότι σε σχετικές υποβολές έχουν γίνει τυπογραφικά λάθη.

Κάλεσε την Κατηγορούσα Αρχή να κρατηθεί μόνο ο πελάτης του αφού ο αποστολέας των απειλητικών μηνυμάτων σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Αστυνομίας – όπως είπε- είναι συγγενικό πρόσωπο του πελάτη του, ώστε να δοθεί χρόνος στις ανακριτικές αρχές να προχωρήσουν στην εξέταση του θέματος και να καταλήξουν στα συμπεράσματα τους.

Το αίτημα του ωστόσο δεν έγινε αποδεκτό αφού αύριο θα ανακοινώσει το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου την απόφασή του για τους τέσσερις κατηγορούμενους αν θα παραμείνουν ή όχι υπό κράτηση.

Check Also

Αβέρωφ: Δεν υπάρχει πιο ισχυρό αντίδοτο στις δυσκολίες που έρχονται από το να έχεις μια δυνατή οικονομία

Αβέρωφ: Επειδή έρχονται δύσκολα για τον τόπο μας, έρχονται δύσκολα για την παγκόσμια και την …

Επίσημη επίσκεψη Κασουλίδη στο Κατάρ – Θα διαβιβάσει γραπτό μήνυμα του Προέδρου Αναστασιάδη

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης αναχωρεί σήμερα για τη Ντόχα του Κατάρ, όπου θα …