Τα θέματα άμυνας δεν έχουν κομματικό χρώμα

ΔΗΚΟ και Υπουργός Άμυνας συμφώνησαν ότι τα  ζητήματα της άμυνας αποτελούν εθνική υπόθεση, πρέπει να παραμένουν μακριά από το πεδίο της κομματικής αντιπαράθεσης και δεν πρέπει να έχουν κομματικό χρώμα .

Ο ΥΠΑΜ Χριστόφορος Φωκαϊδης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΦ, ενημέρωσαν το απόγευμα τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ και Βουλευτές του κόμματος, μέλη της Επιτροπής Άμυνας για θέματα που αφορούν το Υπουργείο και την Εθνική Φρουρά.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, μιλώντας μετά τη συνάντηση, ανέφερε ότι η αντιπροσωπεία του κόμματός του είχε μια ενδελεχή ενημέρωση για όλα ζητήματα που απασχολούν το Υπουργείο και την ΕΦ και διαβεβαίωσε ότι για το ΔΗΚΟ “τα ζητήματα της άμυνας είναι υπεράνω οποιονδήποτε κομματικών αντιπαραθέσεων και δεν έχουν κομματικό χρώμα”.

Συνέχισε λέγοντας ότι το ΔΗΚΟ είναι στη διάθεση του ΥΠΑΜ για την ενημέρωση που επιθυμεί να μας δίνει, “για να μπορούμε να συμβάλουμε στην επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν την Εθνική Φρουρά, με στόχο να ενισχύσουμε και να βελτιώσουμε το αξιόμαχο της ΕΦ, να υπηρετήσουμε δηλαδή την ενίσχυση και αναβάθμιση της αμυντικής θωράκισης της πατρίδας μας”.

Ο Υπουργός χαρακτήρισε τη συνάντηση πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική, στην οποία όπως είπε, είχε τη δυνατότητα μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΦ να ενημερώσει για όλο το φάσμα των θεμάτων στο τομέα της άμυνας και να ανταλλάξει απόψεις για σειρά θεμάτων.

“Ακούσαμε χρήσιμες απόψεις και σκέψεις και διαπιστώσαμε αυτό που έχει ήδη αναφερθεί, ότι τα ζητήματα της άμυνας αποτελούν εθνική υπόθεση και ως τέτοια να αντιμετωπίζονται”, κατέληξε ο ΥΠΑΜ.