53ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Ανοίγει η αυλαία για το 53ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που και φέτος θα μετατρέψει σε ναό της Έβδομης Τέχνης την πόλη από τις 2 έως τις 11 Νοεμβρίου. Σκηνοθέτες από όλον τον κόσμο, δημοσιογράφοι και σινεφίλ δίνουν ραντεβού στη μεγάλη γιορτή του κινηματογράφου που παρά την κρίση και τον σφιχτό προϋπολογισμό υπόσχεται σημαντικές κινηματογραφικές εμπειρίες.

Με ανανεωμένο βλέμμα και εμφανή προσανατολισμό στον ανεξάρτητο κινηματογράφο, το Φεστιβάλ προσκαλεί και φέτος, κοινό και δημιουργούς σε μια ξεχωριστή κινηματογραφική γιορτή. Ταινίες απ’ όλο τον κόσμο, κινηματογραφικές εκπλήξεις, σημαντικοί προσκεκλημένοι, αφιερώματα, masterclasses, ανοιχτές συζητήσεις και παράλληλες εκδηλώσεις, θα συνθέσουν το κινηματογραφικό δεκαήμερο της διοργάνωσης, μεταμορφώνοντας την πόλη της Θεσσαλονίκης σε έναν τόπο ανακάλυψης και γόνιμου διαλόγου με άξονα την Έβδομη Τέχνη.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα φιλοξενήσει μερικούς από τους σημαντικότερους Ευρωπαίους και Ασιάτες δημιουργούς, έχοντας συγχρόνως ετοιμάσει πλήρη αφιερώματα στο πλούσιο έργο τους. Ο αγαπημένος στο ελληνικό κοινό Άκι Καουρισμάκι θα είναι -μεταξύ άλλων δημιουργών- ένας από τους τιμώμενους σκηνοθέτες της φετινής διορ­γάνωσης.

Φωτογραφία από την ταινία του Άκι Καουρισμάκι “Φώτα στο Σούρουπο”.

Check Also

12 Ιουνίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας, σαν σήμερα

12 Ιουνίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας, σαν σήμερα 1381: Κατά την Εξέγερση των Χωρικών …

29 Mαΐου 1453 – «Η πόλις εάλω»

29 Mαΐου του έτους 1453 – Η πόλις εάλω «Σώπασε, κυρά Δέσποινα, μην κλαις και …