Την Τρίτη στην Κύπρο ο ΥΠ.Εξωτερικών της Ρουμανίας

Μονοήμερη επίσκεψη στην Κύπρο  θα πραγματοποιήσει αύριο ο υπουργός εξωτερικών της Ρουμανίας κ. Titus Corlatean μετά απο πρόσκληση της κα. Ερατούς Κοζάκου-Μαρκουλλή με στόχο την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών.Εντός του πλαισίου των συζητήσεων των δύο υπουργών θα βρεθούν εκτός των άλλων οι εξελίξεις στο Κυπριακό και οι απειλές της Τουρκίας κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου για έρευνα και εκμετάλλευση των φυσικών της πόρων εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης, καθώς επίσης και ζητήματα που αφορούν στη Ρουμανία, όπως  η ένταξη της στη ζώνη Σένγκεν. Εκτός της ατζένας των συζητήσεων δε θα μπορούσε να είναι το μείζον θέμα της κατάστασης στη Συρία.

Μετά το πέρας των συζητήσεων οι δύο υπουργοί θα υπογράψουν συμφωνία συνεργασίας στον Τομέα της Δημόσιας Υγείας και της Ιατρικής και θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη τύπου.

Ο κ. Corlatean μετά την συνάντηση του με την κα. Μαρκουλλή θα έχει επαφές με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Ομήρου καθώς επίσης και με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β’.