Ο Μ. Δημητριάδης θα ζητήσει διερεύνηση των καταγγελιών για τις αρχαιότητες

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Μάριος Δημητριάδης, αναφορικά με τους συνεχιζόμενους ισχυρισμούς και καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου κ. Φαίδωνα Φαίδωνος κατά Λειτουργών του Αρχαιολογικού Μουσείου της Επαρχίας Πάφου και γενικότερα του Τμήματος Αρχαιοτήτων, επιθυμεί να επισημάνει τα ακόλουθα:

• Η απώλεια της ψυχραιμίας πολιτικών ανδρών είναι κακός σύμβουλος, ιδιαίτερα όταν οδηγεί σε διατύπωση καταγγελιών που λόγω του ότι δεν γίνονται μέσω της κατάλληλης οδού, δεν ερευνώνται, ενώ αιωρούνται αφήνοντας σκιές σε δημόσιους Λειτουργούς, δηλητηριάζουν τη δημόσια ζωή και επιχειρούν να απαξιώσουν αρχές και θεσμούς της πολιτείας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν προέρχονται από πρόσωπα που κατέχουν δημόσια αξιώματα, όπως αυτό του Δημάρχου.

• Σε ό,τι αφορά στο αρμόδιο Τμήμα Αρχαιοτήτων, από την εμπειρία μου μέχρι σήμερα ως Πολιτικός Προϊστάμενος και με τα στοιχεία που είμαι σε θέση να κατέχω, εκτελεί τα καθήκοντά του με επαγγελματισμό και αρτιότητα, συμβάλλοντας σημαντικά στην ανάδειξη του πολιτισμού και της ιστορίας του τόπου μας και της διαφύλαξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

• Ως αρμόδιος Υπουργός θα αποστείλω επιστολή στον Αρχηγό Αστυνομίας την Δευτέρα, με την οποία θα ζητώ από την Αστυνομία να διερευνήσει τις καταγγελίες του Δημάρχου, ξεκινώντας με κατάθεση από τον ίδιο, ώστε να δώσει οποιαδήποτε στοιχεία κατέχει.