Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων:

Σημερινή: Με τίτλο  “Χωρίς τα `καυτά` νούμερα το νομοσχέδιο για το ΓεΣΥ” γράφει πως
δεν αναγράφονται τα ποσοστά εισφορών των μισθωτών, των εργοδοτών, των αυτοτελώς εργαζόμενων, των συνταξιούχων και των αξιωματούχων στο προσχέδιο του νομοσχεδίου για το Γενικό Σχέδιο Υγείας που αποστάληκε στα κόμματα. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι σε αναμονή εδώ έχουν περάσει εννέα μήνες από την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για προετοιμασία Εθνικής Στρατηγικής Καταπολέμησης της Διαφθοράς. Γράφει ακόμη ότι προπομπός των απειλών της Αγκυρας στα ενεργειακά είναι ο Τ/κ ηγέτης Μ. Ακιντζί και ότι σύμφωνα με τον επίκουρο Καθηγητή του Παν. Λευκωσίας, Γιώργο Κέντα, που μίλησε στη `Σ`, πρέπει η Κύπρος να εμμείνει στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της.

Αλήθεια: Με τίτλο “Κέρδισαν οι Τ/κ νέοι” γράφει ότι η μαχητική αντίδραση των Τουρκοκύπριων νέων αλλά και η ανοιχτή αντίθεση του Μουσταφά Ακιντζί στη δημιουργία στα κατεχόμενα συντονιστικού γραφείου αθλητισμού και νεολαίας, το οποίο να υπάγεται και να ελέγχεται από το αντίστοιχο τουρκικό Υπουργείο, έφεραν τα πρώτα αποτελέσματα. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι ρεκόρ για την Κύπρο αποτελεί ο εντοπισμός σε αποθήκη στο Ζακάκι 156 κιλών κοκαϊνης. Αναφέρεται ακόμη στις δηλώσεις στο ΚΥΠΕ του δικηγόρου Αχιλλέα Δημητριάδη ο οποίος είπε ότι το ΕΔΑΔ θα εξετάσει την αποτελεσματικότητα της “Επιτροπής Ακίνητης Περιουσίας” μετά από προσφυγές για καθυστερήσεις στις πληρωμές.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Αστυνομική γκάφα μεγατόνων” γράφει ότι τεραστίων διαστάσεων γκάφα της Αστυνομίας τη διέσυρε στα μάτια της Ιντερπόλ, ενώ η Ιντερπόλ Σερβίας διεμήνυσε ότι θα καταγγείλει την Κύπρο για πιθανή διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών σε εγκληματίες και ότι “τηλεφώνησαν στον φονιά αντί στην Ιντερπόλ Βελιγραδίου και ξεσκεπάστηκαν”. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι τα πυρηνικά του Ιντσιρλίκ αποτελούν τη μεγαλύτερη σήμερα ανησυχία για τους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ για τις εξελίξεις στην Τουρκία. Αναφέρει ακόμη για σοκ στην κυπριακή αποστολή στους Ολυμπιακούς και ότι ντοπαρισμένος βρέθηκε ο αρσιβαρίστας Μαρτασίδης.

Χαραυγή: Με τίτλο “Μια μάχη κέρδισαν χθες οι Τ/κ” αναφέρεται στο `γραφείο συντονισμού` του τουρκικού Υπουργείου Νεολαίας και Αθλητισμού στα κατεχόμενα και γράφει ότι μια προσωρινή αλλά μεγάλη νίκη για την τ/κ κοινότητα χαρακτήρισε τη χθεσινή απόφαση του λεγόμενου συνταγματικού δικαστηρίου των κατεχομένων η πλατφόρμα Reddediyoruz-Απορρίπτουμε και ότι ένα από τα έξι άρθρα του `νόμου` κρίθηκε `αντισυνταγματικό` γεγονός που δεν επιτρέπει την εφαρμογή του. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι ξάφνιασε η Κεντρική Τράπεζα χθες με την απόφασή της να απαντήσει στην FBME σε μια υπόθεση που ενάγεται η Κυπριακή Δημοκρατία και όχι η ίδια. Επίσης, γράφει ότι ορατός είναι ο κίνδυνος να μην ανοίξουν κάποια σχολεία τον Σεπτέμβριο.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Η διακίνηση εξελίσσεται” γράφει για τη δεύτερη βράβευση, από την κυπριακή αστυνομία αυτή τη φορά, της υπαστυνόμου Ρίτας Σούπερμαν, η οποία δήλωσε ότι η διακίνηση προσώπων εξελίχθηκε μέσα σε μια δεκαετία σε ένα πολύπλοκο έγκλημα, που περιλαμβάνει σεξουαλική και εργασιακή εκμετάλλευση, εξώθηση σε επαιτεία, παράνομες υιοθετήσεις, και εικονικούς γάμους. Προβάλλει επίσης φωτογραφία του γυμναστή Μάριου Γεωργίου σε ρυθμούς σάμπα κατά την είσοδο της κυπριακής ομάδας στο Ολυμπιακό χωριό στο Ρίο και ότι ο αθλητής άρσης βαρών Αντώνης Μαρτασίδης αποκλείστηκε λόγω ντόπινγκ. Αναφέρεται ακόμη στη σύλληψη ατόμων από την ισπανική αστυνομία ως ύποπτα ότι συμμετείχαν στην συμμορία Pink Panther που έκλεβε χρυσαφικά.