Υπόθεση ξυλοδαρμού πολίτη: Συνέχεια με την αγόρευση των δικηγόρων τους

Οι δύο αστυνομικοί, οι οποίοι κατηγορούνται για την υπόθεση ξυλοδαρμού πολίτη στον αστυνομικό σταθμό Πόλης Χρυσοχούς θα παρουσιαστούν σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Πάφου.

Το αδίκημα διαπράχθηκε το 2014 και αφορούσε το ξυλοδαρμό πολίτη από δύο αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στα κρατητήρια του αστυνομικού σταθμού Πόλης Χρυσοχούς.

Στη σημερινή δικάσιμο αναμένεται να αγορεύσουν οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων και η κατηγορούσα αρχή .

Στην προηγούμενη δικάσιμο κατέθεσε ο 2ος κατηγορούμενος.

Για την υπόθεση έχει καταθέσει και ο 1ος κατηγορούμενος.

Κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας, προβάλλεται βίντεο που κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του αστυνομικού σταθμού Πόλης Χρυσοχούς την ημέρα του επεισοδίου.

Τη θέση ότι ο παραπονούμενος ούτε αγριοκοίταξε τους δύο αστυνομικούς, κατηγορούμενους, ούτε τους συμπεριφέρθηκε εκδικητικά, εξέφρασε η κατηγορούσα αρχή που εκπροσωπείται από τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου.

Ο κ. Χατζηκύρου είπε επίσης πως ο παραπονούμενος ουδέποτε απώθησε τους δύο αστυνομικούς να του κάνουν έρευνα, γιατί – όπως ανέφερε – δεν μπορούσε να πράξει κάτι τέτοιο.

Οι κατηγορούμενοι έχουν διατυπώσει τη θέση ότι ο παραπονούμενος ήταν αντιδραστικός .

Στην κατάθεση του στη τελευταία δικάσιμο ο 2ος κατηγορούμενος ανέφερε πως λυπάται για το επεισόδιο και πως ό,τι έγινε δεν έγινε από κακία ούτε εις ένδειξη δύναμης, με την κατηγορούσα αρχή να εκφράζει τη θέση ότι αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.