Μπακογιάννη: Δεν προκύπτει ότι το ΔΝΤ θέλει χρεοκοπία της Ελλάδας

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «στον ενικό» ανέφερε ότι  «Η κυβέρνηση δια του κ. Σκουρλέτη λέει ότι το ΔΝΤ θέλει να πάει την Ελλάδα σε χρεοκοπία.

Στη δική μου ανάγνωση αυτό δεν προκύπτει. Προκύπτει η ανάλυση ότι οι Έλληνες, όταν φτάνουν στο παρά πέντε, τελικώς συμφωνούν» είπε η βουλευτής της ΝΔ.

«Σημαίνει ότι έχετε τεράστια ευθύνη διότι από τον Οκτώβριο, γνωρίζοντας ότι κάθε ημέρα που περνά, αδυνατίζει η διαπραγματευτική θέση της χώρας μας, διότι πλησιάζουμε την ώρα που δεν θα έχουμε λεφτά, εσείς κάνετε 6 μήνες και τελικώς κ. Σκουρλέτη είναι το έργο που έχουμε ξαναδεί, είναι πάλι τα ίδια» πρόσθεσε

«Το κόστος είναι δυσβάστακτο για τον Έλληνα πολίτη. Δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση δεν έχει στόχο και πρόγραμμα»   και πρόσθεσε:

«Κινείται τελείως στον αέρα και στα τυφλά. Το αποτέλεσμα όμως είναι καθημερινό και δυσμενές».

Αναφερόμενη στο προσφυγικό η κ. Μαπκογιάννη είπε:

«Υπήρχε μία ιδεοληψία στην κυβέρνηση και το προσφυγικό αντιμετωπίστηκε τελείως ιδεοληπτικά, με απόλυτη άρνηση να αντιληφθούμε ότι ναι έχουμε υποχρεώσεις από τη Συνθήκη της Γενεύης για τους πρόσφυγες»

«Εγώ είχα πει ευθέως ότι οφείλουμε να τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας αυτές και θα συμφωνήσω σε ότι έχει πει ο κ. Σκουρλέτης για την Ευρώπη. Αλλά στη χώρα μας έπρεπε να είχε γίνει μία σοβαρή προετοιμασία και μία σοβαρή δουλειά» πρόσθεσε