2,500 ινδοί δικηγόροι αρνούνται την υπεράσπιση των βιαστών της φοιτήτριας

Περισσότεροι από 2,500  δικηγόροι της περιφέρειας στην οποία ανήκει το  δικαστήριο που θα εκδικαστεί την υπόθεση βιασμού της 23χρονης Ινδής φοιτήτριας,  που υπέκυψε στα τραύματά της το Σάββατο, αρνούνται να υπερασπιστούν τους  κατηγορούμενους. «Αποφασίσαμε πως κανείς δικηγόρος δεν θα αναλάβει την υπεράσπιση των  κατηγορούμενων, γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν αντιδεοντολογικό»

, ανακοίνωσε ο  Σανζάι Κουμάρ, μέλος του δικηγορικού συλλόγου της περιφέρειας.

Σύμφωνα με τον Κουμάρ, οι 2.500 δικηγόροι που ανήκουν στο δικαστήριο αποφάσισαν  να «κρατήσουν αποστάσεις» για να διασφαλίσουν την «γρήγορη απονομή  δικαιοσύνης», που σημαίνει ότι οι συνήγοροι των κατηγορουμένων θα πρέπει να
διοριστούν από το δικαστήριο.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο της περιφέρειας Σακέτ, που βρίσκεται στο νότιο Νέο  Δελχί, θα ανοίξει αύριο την παρουσίαση της έκθεσης των 1.000 σελίδων που έχει  ολοκληρώσει η αστυνομία.

Οι πέντε από τους κατηγορούμενους που είναι ενήλικες θα δικαστούν από το  δικαστήριο του Σακέτ. Ο έκτος, ένας 17χρόνος, θα δικαστεί σε δικαστήριο  ανηλίκων, αφού πρώτα υποβληθεί σε εξέταση οστικής μάζας για να επιβεβαιωθεί η  ηλικία του.

Το 2008, οι δικηγόροι επίσης αρνήθηκαν να υπερασπιστούν τον μοναδικό επιζώντα  από τους δράστες των αιματηρών επιθέσεων στην πόλη Βομβάη που στοίχισαν τη ζωή  σε 166 ανθρώπους.