Επίθεση Δ. Χριστόφια στον Αρχιεπίσκοπο

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, με αφορμή χθεσινή δήλωση του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου για απουσία της κυβέρνησης από τη δοξολογία της Πρωτοχρονιάς, κάνοντας λόγο για «λοιδορία» σε καθημερινή βάση .

Ο κ. Χριστόφιας δήλωσε ότι «φέτος δεν εστάλη ούτε πρόσκληση/ υπενθύμιση για την πρωτοχρονιάτικη λειτουργία…Δεν είθισται την πρώτη ημέρα του χρόνου ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας να μιλά μ’ αυτόν τον τρόπο και καλά θα κάνει να κατανοήσει ότι έχουμε δικοινοτικό και όχι θεοκρατικό κράτος»  τόνισε ο Πρόεδρος της δημοκρατίας για να καταλήξει ότι σέβεται την Εκκλησία αλλά το θέμα είναι καθαρά πολιτικό. Μπορεί, πρόσθεσε, ο καθένας να πιστεύει σε όποιο Θεό θέλει, τα ευρωπαϊκά, όμως, κράτη δεν συμπεριφέρονται έτσι και ούτε εκχωρούν αρμοδιότητες τους στην Εκκλησία.

Ο κ. Χριστόφιας, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στα κεντρικά γραφεία του ΑΚΕΛ, αποποιήθηκε ακόμη μία φορά όλων των ευθυνών, τις οποίες και επέρριψε στους τραπεζίτες και τους επιχειρηματίες από τους οποίους δεν εξαιρείται ο Αρχιεπίσκοπος”, είπε και κατονόμασε και τον πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιο Ορφανίδη.

Εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, διότι εκείνος, που έπρεπε να τους ελέγξει,  όπως είπε, πολεμούσε την κυβέρνηση, αντί να ελέγχει το τραπεζικό σύστημα, ενώ αναφερόμενος στην τρόικα, είπε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να διαπραγματευθεί μέτρα με όσο το δυνατόν μικρότερες αποκοπές για τους εργαζόμενους, να διασφαλίσει το 13ο μισθό, τον έλεγχο των υδρογονανθράκων και ζητημάτων που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας.