2021 – Καλή Χρονιά: Τα σημαντικότερα αστρολογικά γεγονότα

2021 – Καλή Χρονιά: Τα σημαντικότερα αστρολογικά γεγονότα

Αν επιβιώσατε το 2020… τότε είστε μάρτυρες, πως ήταν έντονο! Εξάλλου το επιβεβαιώνει και η αστρολογία αυτής της χρονιάς. Το 2020 ήταν γεμάτο από σπάνιες πλανητικές ευθυγραμμίσεις που προκάλεσαν αλλαγές και αναταραχές σε μεγάλη κλίμακα.

Συμπεριλαμβανομένης της επικής Μεγάλης Συνόδου στον Υδροχόο που κλείνει τη χρονιά στις 21 Δεκεμβρίου και θα μας φέρει σε μια νέα εποχή. Τώρα, καθώς ετοιμαζόμαστε να ξεκινήσουμε μια καινούργια χρονιά αστρολογικού δράματος, ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε μπροστά τα μεγάλα αστρολογικά γεγονότα του 2021 για να δούμε τι επιφυλάσσουν οι πλανήτες για μας.

Μια καινούργια χρονιά φέρνει πάντα έναν νέο κύκλο πλανητικών αναδρομών για να μας προκαλέσει. Μια νέα σειρά εκλείψεων που θα μας βοηθήσουν να εναρμονιστούμε με τη μοίρα μας. Και μια νέα ομάδα αστρολογικών όψεων μεταξύ των μεγάλων πλανητών, που θα προκαλέσουν το δράμα. Ενώ το 2021 μπορεί να μην έχει τόσες ανάδρομες κινήσεις και να μην προσφέρει τίποτα τόσο σημαντικό όσο μια Μεγάλη Σύνοδο. Εξακολουθεί να έχει το δίκαιο μερίδιό του σε αξιοσημείωτα και εκπληκτικά κοσμικά γεγονότα. Ίσως μάλιστα θέλετε να κρατήσετε σημειώσεις για τις πιο ξεχωριστές στιγμές.

Είστε έτοιμοι να βουτήξετε στην αστρολογία του 2021 και σε όλες τις ζουμερές λεπτομέρειες αυτής της χρονιάς; Διαβάστε παρακάτω τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς και κάντε τους προγραμματισμούς σας για το 2021.

Η εποχή του Υδροχόου

Η Μεγάλη Σύνοδος στον Υδροχόο που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Δεκεμβρίου. Θα σηματοδοτήσει την πρώτη ευθυγράμμιση του Δία και του Κρόνου σ’ αυτό το ζώδιο, από το 1405. Είναι η πλησιέστερη σύνδεση αυτών των δύο ουράνιων γιγάντων, τα τελευταία 400 χρόνια.

Με τον Κρόνο στον Υδροχόο μέχρι το 2023 και με την παραμονή του Δία στο ίδιο ζώδιο για το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς, μπαίνουμε επίσημα σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από την προοδευτική κι επαναστατική ενέργεια αυτού του ζωδίου.

Αυτή θα γίνει αισθητή τον Φεβρουάριο του 2021, κατά τη διάρκεια της οποίας, επτά πλανήτες (ο Ήλιος, η Σελήνη, ο Ερμής, η Αφροδίτη, ο Δίας, ο Κρόνος, καθώς και ο αστεροειδής Παλλάς) θα συγκεντρωθούν μαζί στο ζώδιο του Υδροχόου, δημιουργώντας αυτό που είναι γνωστό σαν stellium στην αστρολογία.

Αυτή η έντονη εισροή σταθερής ενέργειας του Υδροχόου τον Φεβρουάριο, θα στρέψει την εστίασή μας σε ανθρωπιστικά ζητήματα, τεχνολογικές εξελίξεις και αντισυμβατικές καινοτομίες. Κι αυτά τα θέματα….. θα καθοδηγήσουν το πλαίσιο της κοινωνίας μας, σε όλο το 2021, όπως και τα επόμενα χρόνια.

Ανάδρομος Ερμής στα ζώδια του αέρα

Συνεχίζοντας με το θέμα της ενέργειας των ζωδίων του αέρα το 2021, θα λάβουμε μια πρόσθετη δόση μέσα από τρεις ανάδρομες περιόδους του Ερμή! Και όλες θα πραγματοποιηθούν μέσα στο στοιχείο του αέρα – στα ζώδια του Υδροχόου, των Δίδυμων και του Ζυγού αντίστοιχα.

Η πρώτη ανάδρομη κίνηση του Ερμή ξεκινά στις 30 Ιανουαρίου, η επόμενη στις 29 Μαΐου και η τελευταία στις 27 Σεπτεμβρίου.

Όταν ο Ερμής γυρίσει ανάδρομος σ’ αυτά τα ζώδια, θα αντιμετωπίσουμε επιπλέον σύγχυση σε θέματα επικοινωνίας και σκέψης, καθώς τα ζώδια του αέρα είναι τα πιο κοινωνικά και διανοητικά του ζωδιακού κύκλου.

Ωστόσο, αυτή η σειρά των αναδρομών του Ερμή, μας δίνει επίσης την ευκαιρία να πατήσουμε επαναφορά στον τρόπο που σκεφτόμαστε και αλληλοεπιδρούμε μεταξύ μας. Διδάσκοντάς μας να είμαστε πιο προσεκτικοί με τα λόγια μας και να έχουμε στόχους, τόσο στις προσωπικές μας συνεργασίες όσο και στις κοινωνικές μας σχέσεις. Αν λάβετε τις συνηθισμένες προφυλάξεις του ανάδρομου Ερμή….θα είστε εντάξει!

Εκλείψεις σε Διδύμους και Τοξότη

Όλες οι σεληνιακές και ηλιακές εκλείψεις του 2021 θα πραγματοποιηθούν στον άξονα Διδύμων / Τοξότη – που σημαίνει πως θα βρίσκονται ή στο ένα ζώδιο ή στο άλλο. Όπως πάντα, αυτές οι μοιραίες εκλείψεις, θα φέρουν δραματικές αποκαλύψεις, ξαφνικούς χωρισμούς και πολλές απροσδόκητες νέες αρχές.

Το πρώτο ανοιξιάτικο ζευγάρι εκλείψεων του 2021 φτάνει στις 26 Μαΐου και στις 10 Ιουνίου, ενώ οι φθινοπωρινές εκλείψεις θα χτυπήσουν στις 19 Νοεμβρίου και 4 Δεκεμβρίου.

Αυτές οι εκλείψεις που κυβερνώνται από τους Δίδυμους και τον Τοξότη θα καταλύσουν τεράστιες αλλαγές στον τρόπο που σκεφτόμαστε και επικοινωνούμε με το περιβάλλον μας. Καθώς και τον τρόπο με τον οποίο σχετίζονται γενικότερα με τον κόσμο.

Μαθαίνουμε να κατανοούμε τα συναισθήματα και τις σχέσεις μας σε πιο λογικό επίπεδο και αλλάζουμε τις προσωπικές μας πεποιθήσεις. Χάρη στις εκλείψεις, οι πνευματικές μας πυξίδες και οι διαδικασίες σκέψης μας, μπορεί να φαίνονται διαφορετικές, όταν έρθει το 2022.

Μια αισθησιακή σύνοδος Αφροδίτη/ Άρη

Προετοιμαστείτε για να αυξήσετε τον αισθησιασμό σας, αυτό το καλοκαίρι. Όταν η ρομαντική και αισθησιακή Αφροδίτη ευθυγραμμίζεται με τον τολμηρό και παθιασμένο Άρη, μπορείτε να στοιχηματίσετε πως θα υπάρξουν σπινθήρες. Ειδικά όταν συναντώνται μέσα στη σφαίρα ενός δραματικού πύρινου ζωδίου, όπως ο Λέων στις 13 Ιουλίου.

Συμβαίνει μόνο μία φορά κάθε δύο χρόνια και θα ξεκινήσει έναν νέο κύκλο στις σχέσεις, τη σεξουαλική έκφραση και τη δημιουργικότητα.

Γινόμαστε πιο τολμηροί στον τρόπο που κυνηγάμε αυτό που θέλουμε και είμαστε πιο εκφραστικοί γι’ αυτό που μας φέρνει ευχαρίστηση.

Ενώ αυτός ο αισθησιασμός Αφροδίτης /Άρη θα υπερφορτίσει αυτή τη λαμπερή κοσμική σύνοδο, οι πλανήτες της αγάπης και του σεξ θα ταξιδέψουν μαζί στο Λέοντα από τις 27 Ιουνίου ως τις 21 Ιουλίου.

Προσφέροντάς μας ένα μήνα σχεδόν, για να επωφεληθούμε απ’ αυτή τη γλυκιά σεξουαλική αρμονία!

Επιπλέον, ούτε η Αφροδίτη ούτε ο Άρης θα γυρίσουν ανάδρομοι φέτος, οπότε τα πράγματα θα λειτουργούν σχετικά ομαλά, στους τομείς που ρυθμίζουν.

Τα γεμάτα προστριβές τετράγωνα Κρόνου / Ουρανού

Ας μιλήσουμε επιτέλους για τις πιο σημαντικές σειρές πλανητικών συμπλοκών του 2021 που θα καθορίσουν την πορεία της επόμενης χρονιάς απ’ την αρχή… μέχρι το τέλος. Τα τετράγωνα Κρόνου / Ουρανού. Ο Κρόνος είναι ο πλανήτης των κανόνων, των περιορισμών και των παραδόσεων, και περνάει το χρόνο του στον μη συμβατικό Υδροχόο.

Ο Ουρανός, από την άλλη πλευρά, είναι ο πλανήτης που αφυπνίζει και προκαλεί σοκ. Θα βρίσκεται σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς στο επίμονο και προσγειωμένο ζώδιο του Ταύρου. Αυτές οι συγκρουόμενες πλανητικές ενέργειες, θα έρθουν αντιμέτωπες σε τρεις ξεχωριστές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια του 2021. Σχηματίζοντας τεταμένες όψεις τετραγώνου μεταξύ τους στις 14 Φεβρουαρίου, 14 Ιουνίου και για τελευταία φορά στις 24 Δεκεμβρίου.

Αυτή η γεμάτη τριβή σειρά κοσμικών φιλονικιών θα προκαλέσει σοβαρές συγκρούσεις σε ό,τι αφορά τις παλιές δομές και τους νέους τρόπους σκέψης της κοινωνίας. Η περιοριστική ενέργεια του Κρόνου θα προσπαθήσει να βρει τρόπους για να διατηρήσει την παράδοση και να προσκολληθεί στο παρελθόν. Ενώ ο επαναστατικός Ουρανός θα πιέσει να ανατρέψει το status quo και να αγκαλιάσει φουτουριστικές καινοτομίες.

Αυτά τα τετράγωνα θα μας προκαλέσουν να γίνουμε πιο προοδευτικοί και να αμφισβητήσουμε τις παλιές μας πεποιθήσεις, ενώ επανεξετάζουμε, αυτό που πιστεύαμε πως ήταν εφικτό. Ουσιαστικά, μας διδάσκουν να ανοίξουμε το μυαλό μας και να αλλάξουμε τον τρόπο μας…. για να κάνουμε τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος!