18 Οκτωβρίου: Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων

18 Οκτωβρίου: Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων

Η Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων (EU Anti-Trafficking Day) είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και στην ανάδειξη της ανάγκης να ληφθούν μέτρα για την πρόληψη και εξάλειψη του φαινομένου.

Η εμπορία ανθρώπων, γνωστή και με τον αγγλικό όρο trafficking, έχει ως αντικείμενα κυρίως την εξαναγκαστική εργασία στην ιδιωτική οικονομία, τη σεξουαλική εκμετάλλευση και την αφαίρεση οργάνων και ιστών του σώματος.

Πρόκειται για οργανωμένο έγκλημα που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με χιλιάδες θύματα σε ολόκληρο τον κόσμο κυρίως σεξουαλικής και εργασιακής εκμετάλλευσης, αφαίρεσης οργάνων καθώς και άλλων μορφών εκμετάλλευσης.

Είναι μια διεθνοποιημένη επικερδής επιχείρηση, με τζίρο 24 δισεκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο.

Η πρόληψη και η καταστολή του εγκλήματος αυτού ανήκει στις προτεραιότητες τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και των Κρατών Μελών, τα οποία αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητά του έχουν αναλάβει ποικίλες και πολυεπίπεδες δράσεις με στόχο την καταπολέμησή του

Έχει υπολογισθεί ότι κάθε χρόνο 21 εκατομμύρια άνθρωποι πέφτουν θύματα του trafficking, οι 800.000 στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Check Also

ΗΠΑ: Τρομακτική μάχη ανάμεσα σε δύο αλιγάτορες σε γήπεδο γκολφ (Video)

Share Twitter Για περίπου 2 ώρες, οι αλιγάτορες έδιναν μία απίστευτη μάχη, έχοντας δαγκώσει ο …

Τραμπ: Ειρωνεύτηκε δημοσιογράφο γιατί φορούσε μάσκα (ΒΙΝΤΕΟ)

Share Twitter Τραμπ: Ειρωνεύτηκε δημοσιογράφο γιατί φορούσε μάσκα (ΒΙΝΤΕΟ) Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «ξανακτύπησε» …