Σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται ο Νέλσον Μαντέλα

Ο πρώην Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα συνεχίζει να νοσηλεύεται σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση σε νοσοκομείο της Πρετόριας για την αντιμετώπιση μιας μόλυνσης στον πνεύμονα, ανακοίνωσε η Κυβέρνηση της χώρας.

“Ο πρώην Πρόεδρος είναι ακόμη σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση σε ένα νοσοκομείο της Πρετόριας”, ανέφερε μια ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα ο εκπρόσωπος του Προέδρου Μακ Μαχαράτζ.

Ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα συναντήθηκε με την ομάδα των θεραπόντων ιατρών χθες το απόγευμα.

Πάντως η προεδρία διέψευσε ότι ο Ζούμα σχεδιάζει να επισκεφτεί τον 94χρονο αγωνιστή εναντίον του απαρτχάιντ εντός της ημέρας.

“Ο Πρόεδρος Ζούμα εμπιστεύεται πλήρως την ομάδα των θεραπόντων ιατρών και εκδήλωσε ικανοποίηση για το ότι κάνουν ό,τι καλύτερο είναι δυνατόν για να βελτιωθεί η κατάσταση του Μαντίμπα”, ανέφερε ανακοίνωση της προεδρίας, που αναφέρθηκε στον Μαντέλα με το προσωνύμιό του.

Ο Μαντέλα, ο οποίος είχε τιμηθεί με Νόμπελ Ειρήνης για το ρόλο του στον αγώνα εναντίον των ρατσιστικών διακρίσεων του καθεστώτος του απαρτχάιντ και κατόπιν την προώθηση της συμφιλίωσης των φυλών, εισήχθη στο νοσοκομείο εσπευσμένα το Σάββατο.

Είναι η τέταρτη φορά που εισάγεται σε νοσοκομείο ο Μαντέλα από τον Δεκέμβριο. Ο πρώην Πρόεδρος έχει ιστορικό προβλημάτων στον πνεύμονα από την εποχή που ήταν φυλακισμένος στο Ρόμπεν Αϊλαντ, κοντά στο Κέιπ Τάουν.

 

Check Also

Σεϋχέλλες – Νησί Μογιέν: Το μικρότερο παραδεισένιο εθνικό πάρκο του κόσμου

Σεϋχέλλες – Νησί Μογιέν: Το μικρότερο παραδεισένιο εθνικό πάρκο του κόσμου Ο δημοσιογράφος Μπρέντον Γκρίμσο …

Παραλήρημα Ακάρ: «Λίγα» τα 6 Rafale της Ελλάδας για να αντιμετωπίσουν την Τουρκία

Την αγορά των έξι γαλλικών μαχητικών Rafale απο την Ελλάδα επιχείρησε να υποβαθμίσει ο Χουλουσί …