11η Σεπτεμβρίου 2001:Η μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση (ΒΙΝΤΕΟ)

11 Σεπτεμβρίου 2001… Ο πλανήτης παγώνει… Στις ΗΠΑ, γίνεται η μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση…

Σε τέσσερα πολιτικά αεροσκάφη εκδηλώθηκε αεροπειρατεία, και τα τρία από αυτά οδηγήθηκαν από τους αεροπειρατές και προσέκρουσαν στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και το Πεντάγωνο, ενώ το τέταρτο συνετρίβη σε ανοικτό χώρο.

Οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρευσαν λίγη ώρα μετά τις συγκρούσεις των αεροσκαφών επάνω τους, προκαλώντας χιλιάδες απώλειες: εκτός των 19 αεροπειρατών, συνολικά από τις επιθέσεις, 2973 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 24 μένουν αγνοούμενοι.

Τις επιθέσεις πραγματοποίησαν ισλαμιστές τρομοκράτες, οργανωμένοι από την οργάνωση Αλ Κάιντα και τον αρχηγό της Οσάμα μπιν Λάντεν, με σκοπό να πλήξουν τον μεγαλύτερο εχθρό τους χτυπώντας τα σύμβολα της δύναμής του, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Μπιν Λάντεν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που έστειλε στα ΜΜΕ λίγες ημέρες μετά τις επιθέσεις.

capture

Οι επιθέσεις της 11 Σεπτεμβρίου 2001 ήταν η μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση που έχει συμβεί εώς τώρα και αποτελούν κομβικό σημείο της παγκόσμιας ιστορίας, έχοντας προκαλέσει πολλές αλλαγές στις διεθνείς σχέσεις, στην κοινωνική και πολιτική ζωή σε όλο τον κόσμο. Ορισμένα από τα αποτελέσματα, ήταν η αντίδραση των ΗΠΑ και συμμάχων τους, προκαλώντας ή επισπεύδοντας την εισβολή αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.

Επίσης εκατοντάδες ύποπτοι για τρομοκρατικές ενέργειες έχουν συλληφθεί και κρατηθεί με ή χωρίς κατηγορίες και δικαστική κάλυψη.

Τις πρώτες ώρες των γεγονότων της 11η Σεπτεμβρίου του 2001, το αμερικάνικο κανάλι τις κάλυψε χωρίς διακοπή.

Κάτι τέτοιο είχε να γίνει στα τηλεοπτικά χρονικά από τη δολοφονία του Κένεντι στις 22 Νοεμβρίου του 1963.

Δύο ώρες συνεχούς ροής των γεγονότων χωρίς καμία διακοπή, είχαν και τα άλλα δύο μεγάλα αμερικάνικα δίκτυα. Το NBC και το ABC.

Αυτόματα, οι τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον στόχων στις Ηνωμένες Πολιτείες γίνονται πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ του κόσμου. Τα κανάλια έχουν σαν «βάση» πλάνα, από τους τρεις προαναφερόμενους σταθμούς.

Μετά από λίγα λεπτά, όταν και τα τέσσερα αεροπλάνα των τρομοκρατών είχαν βρει στόχο, όλος ο κόσμος μίλαγε για την μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης.

Δείτε το βίντεο:

Check Also

T7 Touch: Ο φορητός SSD δίσκος της Samsung με δαχτυλικό αποτύπωμα (Video)

Share Twitter Ο νέος εξωτερικός σκληρός τεχνολογίας SSD της Samsung, ο T7 Touch, είναι διπλάσια …

Απίστευτη μητέρα! Έμεινε έγκυος από τον άντρα της κόρης της!

Share Twitter Σε ένα ερωτικό τρίγωνο βγαλμένο από ταινία βρέθηκε μπλεγμένη η 34χρονη σήμερα Λόρεν …