Ο οίκος αξιολόγησης Fitch δεν «βλέπει» να επιβιώνει η ιταλική κυβέρνηση

Την εκτίμηση ότι η ιταλική κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιβιώσει, εκτίμησε ο James McCormack, κορυφαίο στέλεχος του οίκου αξιολόγησης Fitch, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.

Ο McCormack υποστήριξε ότι η Λέγκα του Βορρά και το Κίνημα των Πέντε Αστέρων δεν έχουν τίποτα κοινό και μεταξύ τους υπάρχουν τεράστιες διαφωνίες για μία σειρά θεμάτων, γεγονός το οποίο καθιστά το μέλλον της ιταλικής κυβέρνησης αμφίβολο.

«Δεν έχουμε πειστεί ότι η τρέχουσα κυβέρνηση θα επιβιώσει.
Έχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ τους.

Συμφωνούν σε πολύ λίγα θέματα», εκτίμησε το κορυφαίο στέλεχος του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης.

Κατά τον αναλυτή της Fitch η πολιτική αβεβαιότητα θα παραμείνει το βασικό χαρακτηριστικό της ιταλικής καθημερινότητας, γεγονός το οποίο θα αποτελέσει σαφώς πλήγμα για την πορεία των κρατικών ομολόγων.

Ο αναλυτής της Fitch δήλωσε επίσης ότι αν οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων αυξάνονται – είτε με την ενεργό συμμετοχή της ΕΚΤ, η οποία μπορεί να είναι αρκετά πειστική όσο και ο Μπερλουσκόνι θυμίζει πάρα πολύ καλά ή χωρίς – «αυτό θα μπορούσε να αναγκάσει την ιταλική κυβέρνηση να σκεφτεί διαφορετικό στρατηγική».

Πάντως ο McCormack εμφανίστηκε λιγότερο ανήσυχος για το ιταλικό χρέος, τονίζοντας ότι «η δυναμική του χρέους δεν είναι μεγάλη, διότι δεν βλέπουμε μείωση του χρέους, αλλά το χρέος δεν αυξάνεται. Είναι ψηλό, αλλά είναι σταθερό».

Τέλος, ο αναλυτής αναφέρθηκε στον μεγάλο κίνδυνο που απειλεί τις αναδυόμενες αγορές και ακούει στο όνομα δολάριο. Το ολοένα ισχυρότερο δολάριο έχει αυξήσει σημαντικά το ονομαστικό χρέος των αναδυόμενων αγορών που δανείζονται στο αμερικανικό νόμισμα.

Check Also

Shenzhou: Ο Κινέζος προμηθευτής της Nike που λατρεύουν οι αναλυτές

Share Twitter Οι μετοχές της Shenzhou International Group Holdings Ltd., ενός κινέζου κατασκευαστή που είναι …

Κίνα: Σε πτώση οι τράπεζες μετά τους νέους στόχους των δανείων…

Share Twitter Οι μεγαλύτερες τράπεζες της Κίνας έσυραν στον πάτο την χρηματιστηριακή αγορά την Παρασκευή, …