Η NASA δημοσίευσε φωτογραφίες από τον πρώτο «ιπτάμενο δίσκο» που έπεσε από το διάστημα (Video)

Άργησε 14 ολόκληρα χρόνια, αλλά η NASA αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες από έναν «ιπτάμενο δίσκο» που βρέθηκε σε μια έρημο της Γιούτα το 2004.

Βέβαια, διευκρίνισε ότι δεν επρόκειτο για κομμάτι από διαστημόπλοιο εξωγήινων, αλλά για τα απομεινάρια του διαστημοπλοίου Genesis που σχεδιάστηκε για να μελετήσει τον ήλιο και ξεκίνησε το 2001.

«Το ημερολόγιο έγραφε 2004 και δεν εμπλέκονται εξωγήινοι σε αυτό. Ο ιπτάμενος δίσκος, που απεικονίζεται, ήταν η κάψουλα επιστροφής του Genesis, μέρος ενός ανθρωπογενούς διαστημόπλοιο που ξεκίνησε το 2001 από την ίδια τη NASA για να μελετήσει τον Ήλιο» έγραψε αναλυτικά η NASA στην ιστοσελίδα της.

Σύμφωνα με το Fox news, το Genesis «παρακολουθούταν με ραντάρ από ελικόπτερα, αλλά επειδή το αλεξίπτωτο δεν άνοιξε όπως είχε προγραμματιστεί, προσγειώθηκε με άσχημο τρόπο, χτυπώντας στο έδαφος με ταχύτητα περισσότερων από 300 χιλιόμετρα την ώρα».

Άνθρακας ο θησαυρός τελικά, αφού το πρώτο κομμάτι ιπτάμενου δίσκου που προσγειώθηκε ανώμαλα στη γη, ήταν μια… ανθρώπινη κατασκευή και όχι κάτι…εξωγήινο!