Ύπατος Αρμοστής: Δεν θα επηρεαστούν τα δικαιώματα των Κυπρίων πολιτών στο ΗΒ

Ύπατος Αρμοστής: Δεν θα επηρεαστούν τα δικαιώματα των Κυπρίων πολιτών στο ΗΒ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Ύπατο Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο κ. Stephen Lillie.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Lillie σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε, μεταξύ άλλων, ότι με την αποχώρηση της χώρας του από την ΕΕ διανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της, προσθέτοντας ότι την ίδια ώρα το Ηνωμένο Βασίλειο εκτιμά πολύ τις διασυνδέσεις, τις σχέσεις και τα κοινά συμφέροντα που έχει με την ΕΕ.

Επεσήμανε ότι διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη συνεχή δέσμευση του ΗΒ να διατηρήσει μια ισχυρή, ευρεία και βαθιά σχέση με την Κύπρο στη βάση των κοινών αξιών, της κοινής ιστορίας τους, της Κοινοπολιτείας, καθώς και των μεγάλων κοινοτήτων Κυπρίων στο ΗΒ και Βρετανών στην Κύπρο.

Ο κ. Lillie σημείωσε επίσης ότι οι δύο χώρες θα συνεχίσουν να εργάζονται μαζί στενά στο μέλλον, κυρίως και στο Κυπριακό αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος όπως είναι η Κλιματική Αλλαγή.

Τέλος, ο κ. Lillie είπε ότι έχει διαβεβαιώσει τον Πρόεδρο πως δεν θα επηρεαστούν τα δικαιώματα των Κυπρίων πολιτών στο ΗΒ, σημειώνοντας ότι οι Κύπριοι θα μπορούν να συνεχίσουν να μεταβαίνουν στο ΗΒ χωρίς θεώρηση διαβατηρίου.