Λακκοτρύπης για χαλλούμι: Διορθώθηκε ένα λάθος

O υπουργός Εμπορίου Γιώργος Λακκοτρύπης, αναφερόμενος στην επανεγγραφή του εμπορικού σήματος του χαλλουμιού, δήλωσε σήμερα ότι «διορθώθηκε ένα λάθος».

Σε διάσκεψη Τύπου στο Υπουργείο Εμπορίου, ο Γιώργος Λακκοτρύπης, ανέφερε πως στις 31 Ιανουαρίου 2020, ανακοινώθηκε και στην ιστοσελίδα ιδιοκτησίας της Μεγάλης Βρετανίας η επανεγγραφή του εμπορικού σήματος του χαλλουμιού και διορθώθηκε το λάθος λειτουργών του Υπουργείου τον Μάιο του 2018.

Ο κ. Λακκοτρύπης εξήγησε ότι αυτό είναι μια θετική εξέλιξη, που επιτεύχθηκε και με τη βοήθεια του Προέδρου Αναστασιάδη. Ωστόσο, όπως εξήγησε, «πολύ σημαντικό» είναι να κατοχυρωθεί το εμπορικό σήμα και στην επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, τόνισε τη σημασία ανάκτησης του σήματος τη συγκεκριμένη περίοδο, καθώς δεν εξασφαλιζόταν τίποτα αν προχωρούσε το Brexit χωρίς συμφωνία αποχώρησης.

Σχετικά με τις εξαγωγές, ο Υπουργός Εμπορίου, επεσήμανε ότι υπάρχει αύξηση 12%, καθώς το 2018 έφθασαν τα 195 εκατομμύρια ευρώ, ενώ φέτος αναμένεται να ξεπεράσουμε τα 200 εκατομμύρια.

Επιβεβαίωσε δε πως θα υπάρξει σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο για τη μάχη περί Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) του χαλλουμιού υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στις 5 Φεβρουαρίου.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορίου

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι στις 31 Ιανουαρίου 2020 δημοσιεύτηκε, στην ιστοσελίδα του Γραφείου Πνευματικής Ιδιοκτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (https://trademarks.ipo.gov.uk/ipo-tmcase/page/Results/1/UK00003311604), η επανεγγραφή του εμπορικού σήματος «Halloumi», κατόπιν σχετικής αίτησης που καταχώρησε το Υπουργείο τον Μάιο του 2018.

Η επανεγγραφή του εν λόγω εμπορικού σήματος, το οποίο απωλέσαμε τον Μάιο του 2018, αποτελεί σημαντική εξέλιξη γιατί διασφαλίζει τη συνέχιση της ανοδικής πορείας των εξαγωγών του παραδοσιακού προϊόντος στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανεξαρτήτως των εξελίξεων με το Brexit.

Στόχος, ακριβώς, του Υπουργείου Εμπορίου είναι να εγγράψει και να προστατέψει το εμπορικό σήμα «χαλλούμι» σε όλες τις σημαντικές χώρες στόχους, καθώς και στην ΕΕ.