Όχι στις «κροκοδείλιες» αναπτύξεις

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών έχει εναντιωθεί στη δημιουργία φάρμας εκτροφής κροκοδείλων, αφού δεν μπορεί να διασφαλιστεί η ασφάλεια του κοινού και των κατοίκων των γειτονικών χωριών, η προστασία του περιβάλλοντος και η ευημερία των ίδιων των ερπετών.

Το Κίνημα εκτιμά ότι θα αποτελέσουν κίνδυνο για τους ανθρώπους αλλά και για την πανίδα και το περιβάλλον της χώρας μας.

Για το λόγο αυτό αποφάσισε να προβεί σε εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για τους κινδύνους που εγκυμονεί η δημιουργία ενός τέτοιου πάρκου ως ακολούθως:

1) Να εγγραφεί το θέμα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος, πράγμα που έγινε ήδη από το βουλευτή των Οικολόγων κ. Γιώργο Περδίκη.

2) Την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου μέλη του Κινήματος θα παρέμβουν δυναμικά στο φεστιβάλ «παραδοσιακής κουλτούρας» στην Καλαβασό (που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή) για να ενημερωθούν οι πολίτες για τον κίνδυνο που συνιστά η αδειοδότηση της φάρμας κροκοδείλων. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Κουγιάλης, του οποίου το Υπουργείο μελετά την υπόθεση.

3) Την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου η ώρα 12:00 μ.μ., διοργανώνεται μαζί με φιλοζωικές οργανώσεις εκδήλωση διαμαρτυρίας, έξω από το Τμήμα Περιβάλλοντος, όπου θα εξετάζεται η μελέτη εκτίμησης περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την ανάπτυξη της φάρμας κροκοδείλων.

Το Κίνημα θεωρεί ότι πρέπει να σταματήσουν οι πρακτικές προηγούμενων χρόνων, οι οποίες έχουν φέρει τα αποτελέσματα που βιώνουμε σήμερα.