Λιλλήκας: Ο ΥΠΟΙΚ παραμυθιάζει το λαό

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας , δήλωσε ότι ο  Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης “συνεχίζει να παραμυθιάζει τους πολίτες με το σύνθημα ότι η Κύπρος θα βγει από το Μνημόνιο το 2015”,  προσθέτοντας ότι “πρόκειται για ένα τεράστιο ψέμα”.

“Εδεχόμενα, η Κυβέρνηση να μπορέσει το 2015 να εξασφαλίσει δανεισμό από τις διεθνείς αγορές και να μην χρειαστεί να πάρει το υπόλοιπο ποσό από τα 10 δις Ευρώ που προβλέπει η σύμβαση με την Τρόικα”, είπε.

Προσθέτονας: “ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, η Κύπρος θα συνεχίσει να βρίσκεται υπό επιτήρηση και να δεσμεύεται από τις πρόνοιες του Μνημονίου της λιτότητας και της κοινωνικής δυστυχίας”.

Επίσης είπε ότι “η δανειακή σύμβαση προβλέπει ότι για να ξεφύγει μια χώρα από την επιτήρηση θα πρέπει να αποπληρώσει στην Τρόικα το 75% των χρημάτων που δανείστηκε από αυτή”.

“Αντί λοιπόν ο Υπουργός Οικονομικών και η Κυβέρνηση να παραμυθιάζουν το λαό, ας σχεδιάσουν επιτέλους μια πολιτική που θα φέρει ανάπτυξη, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα δώσει προοπτική και ελπίδα στους νέους μας”, είπε ο κ. Λιλλήκας.

“Φτάνει πια επικοινωνιακή πολιτική και φρούδες ελπίδες. Με λαϊκισμούς και ψεύτικα, μεγάλα λόγια δεν πρόκειται να επανεκκινήσει η οικονομία της Κύπρου”, είπε καταλήγοντας.