Όσκαρ Πιστόριους: Έκλαιγε μέχρι που αποκοιμήθηκε

Πώς πέρασε την πρώτη νύχτα του ο Όσκαρ Πιστόριους στη φυλακή

Κλαίγοντας με λυγμούς και φορώντας  τη πορτοκαλί στολή  πέρασε το πρώτο βράδυ στο κελί στη φυλακή Kgosi Mampuru, μια από τις πιο σκληρές φυλακές της Νότιας Αφρικής, ο διάσημος αθλητής Όσκαρ Πιστόριους μετά την καταδίκη του σε πέντε χρόνια κάθειρξης για το φόνο της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου του 2013 στο σπίτι του στην Πρετόρια.

«Μπορούσες να τον ακούσεις. Αμέσως μόλις έκλεισε η πόρτα πίσω του μπορούσες να ακούσεις το κλάμα. Ήταν συντετριμμένος. Δεν σταμάτησε να κλαίει. Νομίζω ότι αποκοιμήθηκε κλαίγοντας. Ήταν χάλια», περιγράφει πηγή από τη φυλακή στη νοτιοαφρικανική εφημερίδα Citizen το πρώτο βράδυ του καταδικασμένου αθλητή.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, το γεγονός ότι βρίσκεται στην ομάδα «Β» των φυλακών, λόγω αναπηρίας, του δίνει το δικαίωμα να δέχεται δύο επισκέψεις την εβδομάδα, χωρίς σωματική επαφή και χωρίς να ξεπεράσει τις 45 επισκέψεις ετησίως, ενώ μπορεί να έχει στο κελί του προσωπικές φωτογραφίες.

Αν και καταδικασμένος σε πενταετή ποινή φυλάκισης, ο Πιστόριους ενδέχεται να αφεθεί ελεύθερος σε μόλις δέκα μήνες.

Ο 27χρονος Παραολυμπιονίκης βρίσκεται σε 36ωρη παρακολούθηση από τις σωφρονιστικές αρχές ώστε να ενημερωθεί για τους αυστηρούς κανόνες της φυλακής.

Όταν θα έχει εκτίσει τους έξι πρώτους μήνες της ποινής του και αν αποδείξει πως είναι συνεργάσιμος, μπορεί να μπει στην «ομάδα Α» της φυλακής, που σημαίνει πως θα έχει δικαίωμα για περισσότερες επισκέψεις, ενώ θα μπορεί να πίνει κόκα κόλα και να τρώει σοκολάτα.

Capture1