Όλι Ρεν: “Τα κράτη να κάνουν τα τελευταία βήματα προς τη λύση”

Την ανάγκη να υπάρξει τελική απόφαση για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, ενώ την ίδια ώρα απηύθυνε κάλεσμα στα κράτη μέλη να κάνουν τα τελευταία απαιτούμενα βήματα για να βρεθεί η λύση.

“Πρέπει να αποφασίσουμε την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ώστε να αρθούν οι αβεβαιότητες που εξακολουθούν να υπάρχουν στο ελληνικό ζήτημα.” δήλωσε ο Όλιν Ρέν.

“Καλώ όλα τα κράτη μέλη και το ΔΝΤ να κάνουν τα τελευταία βήματα για να βρεθεί η λύση, γιατί απέχουμε ελάχιστα απ΄αυτήν”,συνέχισε ο ευρωπαίος επίτροπος οικονομικών.

Παράλληλα, η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, κ. Φέκτερ εξέφρασε την ελπίδα ότι στο σημερινό eurogroup θα βρεθεί η πολυπόθητη λύση για την Ελλάδα, ενώ η Φιλανδή ομόλογος της υποστήριξε λίγο νωρίτερα πως ίσως χρειαστεί νέα συζήτηση στο Eurogroup της 3ης Δεκέμβρη.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί προσερχόμενος στο χώρο της συνεδρίασης δήλωσε πως “Οφείλουμε να κάνουμε μαζί τα τελευταία μέτρα της διαδρομής. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, τι πρέπει να αποφασίσουμε και είναι εξαιρετικά σημαντικό να συμφωνήσουμε σε αυτή τη συνεδρίαση”, ενώ η Κριστίν Λανγκάρντ σχολίασε πως “Σήμερα πρέπει να δουλέψουμε για την εξεύρεση μιας αξιόπιστης λύσης για την Ελλάδα”.