Όλες οι εθνικές που προκρίθηκαν

Συνολικά είκοσι μία εθνικές ομάδες έχουν εξασφαλίσει μέχρι στιγμής τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, που θα διεξαχθεί 12 Ιουνίου – 13 Ιουλίου 2014 στα γήπεδα της Βραζιλίας, μετά και την ολοκλήρωση χτες της τελευταίας αγωνιστικής των προκριματικών στις ζώνες της Ευρώπης, Νότιας Αμερικής και Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής και Καραϊβικής.

Τα έντεκα εισιτήρια που υπολείπονται για να ολοκληρωθεί το παζλ των 32 συνολικά ομάδων που θα συμμετάσχουν στο Μουντιάλ  πρόκειται να προκύψουν εντός Νοεμβρίου οπόταν και θα διεξαχθούν οι επαναληπτικοί αγώνες του 3ου γύρου των προκριματικών στη ζώνη της Αφρικής (5 ομάδες) οι αγώνες μπαράζ στην Ευρώπη (4 ομάδες) και  οι διηπειρωτικοί αγώνες μπαράζ (2 ομάδες).

Από τη ζώνη της Ευρώπης προκρίθηκαν απευθείας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το Βέλγιο, η Ιταλία, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ελβετία, η Ρωσία, η Βοσνία Ερζεγοβίνη, η Αγγλία και η Ισπανία ενώ αγώνες μπαράζ θα δώσουν οι Πορτογαλία, Κροατία, Ελλάδα, Ουκρανία, Γαλλία, Σουηδία, Ρουμανία και Ισλανδία.

Η κλήρωση για τα ζευγάρια των αγώνων μπαράζ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου ενώ οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου και οι επαναληπτικοί την Τρίτη 19 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά τα χτεσινά αποτελέσματα στη ζώνη της Ευρώπης:

1ος όμιλος

Βέλγιο-Ουαλία           1-1

Σερβία-ΠΓΔΜ             5-1

Σκοτία-Κροατία          2-0

2ος όμιλος

Βουλγαρία-Τσεχία        0-1

Δανία-Μάλτα             6-0

Ιταλία-Αρμενία          2-2

3ος όμιλος

Νήσοι Φαρόε-Αυστρία     0-3

Ιρλανδία-Καζακστάν      3-1

Σουηδία-Γερμανία        3-5

4ος όμιλος

Ουγγαρία-Ανδόρα         2-0

Ρουμανία-Εσθονία        2-0

Τουρκία-Ολλανδία        0-2

5ος όμιλος

Νορβηγία-Ισλανδία       1-1

Ελβετία-Σλοβενία        1-0

Κύπρος-Αλβανία          0-0

6ος όμιλος

Ισραήλ-Β. Ιρλανδία      1-1

Πορτογαλία-Λουξεμβούργο 3-0

Αζερμπαϊτζάν-Ρωσία      1-1

7ος όμιλος

Λιθουανία-Βοσνία        0-1

Ελλάδα-Λιχτενστάιν      2-0

Λετονία-Σλοβακία        2-2

8ος όμιλος

Μαυροβούνιο-Μολδαβία    2-5

Σαν Μαρίνο-Ουκρανία     0-8

Αγγλία-Πολωνία          2-0

9ος όμιλος

Ισπανία-Γεωργία         2-0

Γαλλία-Φινλανδία        3-0

Στη ζώνη της Νοτίου Αμερικής απευθείας στο Μουντιάλ προκρίνονται η διοργανώτρια Βραζιλία, η Αργεντινή που τερμάτισε πρώτη στα προκριματικά και οι Κολομβία, Χιλή και Ισημερινός που κατέλαβαν την 2η,3η και 4η θέση αντίστοιχα. Η Ουρουγουάη η οποία τερμάτισε στην 5η θέση των προκριματικών θα δώσει αγώνα μπαράζ με την Ιορδανία από τη ζώνη της Ασίας. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην Ιορδανία στις 13 ή 14 Νοεμβρίου και ο επαναληπτικός στην Ουρουγουάη στις 20 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά τα χτεσινά αποτελέσματα στη ζώνη της Νοτίου Αμερικής:

Ουρουγουάη – Αργεντινή 3-2

Παραγουάη – Κολομβία 1-2

Χιλή – Ισημερινός 2-1

Βολιβία – Περού 1-1

Από τη ζώνη της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής προκρίνονται απευθείας στο Μουντιάλ οι ΗΠΑ που τερμάτισαν πρώτες στα προκριματικά και οι Κόστα Ρίκα και Ονδούρα που τερμάτισαν στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Το Μεξικό το οποίο κατετάγη στην 4η θέση θα δώσει αγώνες μπαράζ με την Νέα Ζηλανδία, η οποία τερμάτισε στην 1η θέση των προκριματικών της ζώνης της Ωκεανίας. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 13 ή 14 Νοεμβρίου στο Μεξικό και ο επαναληπτικός στις 20 Νοεμβρίου στη Νέα Ζηλανδία.

Αναλυτικά τα χτεσινά αποτελέσματα από τη ζώνη της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής:

Τζαμάικα – Ονδούρα 2-2

Παναμάς – ΗΠΑ 2-3

Κόστα Ρίκα – Μεξικό 2-1

Υπενθυμίζεται ότι από τη ζώνη της Ασίας έχουν ήδη προκριθεί το Ιράν, η Ιαπωνία, η Αυστραλία και η Νότιος Κορέα ενώ στη ζώνη της Αφρικής οι επαναληπτικοί αγώνες του 3ου γύρου των προκριματικών μέσα από τους οποίους θα προκύψουν οι 5 εθνικές ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Μουντιάλ θα διεξαχθούν 16-19 Νοεμβρίου(Στους πρώτους αγώνες:  Μπουρκίνα Φάσο – Αλγερία 3-2, Ακτή Ελεφαντοστού – Σενεγάλη 3-1, Αιθιοπία – Νιγηρία 1-2, Τυνησία – Καμερούν 0-0 και Γκάνα – Αίγυπτος 6-1).